A început SEZONUL petardelor și pocnitorilor! Mai mulți clujeni au sesizat Primăria: „Animalele suferă pentru o prostie/Mirosul intră în bloc”


Perioada sărbătorilor de iarnă se apropie, iar materialele pirotehnice au început deja să fie folosite la Cluj. Acestea afectează atât oamenii, cât și animalele de companie.

Majoritatea petardelor ajung în România din China și se vând clandestin în zona piețelor.

În mai multe cartiere din Cluj oamenii au sesizat deja Primăria să intervină. 

„Vă rog interziceti folosirea artificiilor și a pocnitorilor pentru bunăstarea animalelor cu și fără stăpân. Ei suferă pentru o prostie de care nu e nevoie ca sa ne bucurăm de sărbători”, se arată în sesizarea unui locuitor din Mănăștur.

„Toata ziua explodează petarde, mirosul intra în bloc. Pe langa arderea deșeurilor precum plastic și altele”, a sesizat cineva care locuiește în cartierul „Între Lacuri”.

La sfârșitul anului 2022, Boc sublinia că petardele sunt interzise prin lege, dar numărul agenților de poliție este insuficient pentru a preveni folosirea articolelor pirotehnice.

„Petardele sunt interzise prin lege. Sunt amendați, potrivit prevederilor legale, iar autoritățile statului sunt în teren pentru a-i prinde și a-i amenda. Bineînțeles, nu poți pune un polițist în spatele fiecărui om care aruncă petarde, dar oricum, gradul de conștiință civică, repet, crește. Oamenii și-au dat seama că acest fenomen nu mai ține de vremurile în care trăim. Iar cei care nu respectă legea, evident, vor suferi amenzi usturătoare”, a declarat Emil Boc, în cadrul unei emisiuni radio.

Comentarii Facebook