A început sesiunea de înscriere pentru școlile de jandarmi. Câte posturi sunt disponibile și unde se depun cererile


Şcolile militare de învăţământ au afişat numărul de locuri disponibile pentru sesiunea de admitere din anul 2019, respectiv ianuarie 2020, astfel că tinerii care îşi doresc o carieră militară pot acum să se înscrie la una dintre instituţiile de profil din ţară. 

Unităţile de învăţământ care pregătesc viitorii jandarmi au scos la concurs un număr de 70 de locuri la Facultatea de Jandarmi din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – din  care 5 locuri S.I.E., respectiv 360 de locuri la cele două şcoli de subofiţeri. (Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni - 170  locuri Jandarmeria Română -  din care 5 locuri IGAv şi 15 locuri S.I.E., respectiv Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani - 190 locuri Jandarmeria Română – din care 5 locuri IGAv şi 35 locuri S.I.E.). La ambele unităţi de învăţământ postliceal câte 3 locuri sunt pentru romi, respectiv câte două pentru minorităţi.  

Probele eliminatorii sunt vizita medicală, testul psihologic şi probele de aptitudini fizice. Perioada în care se va efectua vizita medicală şi testul psihologic va fi stabilită după finalizarea perioadei de înscriere.

Tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs se afișează pe site-ul oficial al fiecărei unități de învățământ.

Cererile de înscriere se depun la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj până la data de 24 mai 2019, pentru instituţiile de învăţământ superior, respectiv 15 noiembrie 2019, pentru şcolile militare de subofiţeri, în cazul cărora,  examenul de admitere va fi organizat în ianuarie 2020. 

Dosarul complet va trebui depus până la data de 14 iunie a.c. pentru instituţiile de învăţământ superior, respectiv 12 decembrie a.c., pentru şcolile de subofiţeri. 

Concursul se va desfăşura pentru Facultatea de Jandarmi din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti în perioada 26 iulie-13 august 2019, iar pentru şcolile de subofiţeri în perioada 10-23 ianuarie 2020 (seria de elevi februarie-decembrie 2020). 

Date privind numărul de locuri aprobate la alte instituţii de învăţământ (M.Ap.N.) care şcolarizează personal pentru M.A.I. se pot obţine la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj – Biroul Resurse Umane, aflat pe str.Năvodari nr.15 din Cluj-Napoca, tel.0264/595513, int. 24511 sau pe site-ul instituţiei:www.jandarmeriaardeleana.ro. (http://www.jandarmeriaardeleana.ro/anunt_posturi.html).


Comentarii Facebook