A fost montat acoperisul pe cladirea cazinoului din Parcul Central FOTO


Lucrarile la cladirea cazinoului din Parcul Central sunt finalizate in proportie de 40%, iar constructorii au terminat deja de montat noul acoperis din cupru, identic cu cel original.

Lucrarile la imobilul construit in 1902 sunt efectuate de firma ACI si sunt supervizate de arhitectul Adrian Borda. Muncitorii au demolat coloanele care sustin etajul, unde era si masa de ruleta, pentru a face loc unei sali care va gazdui evenimentele importante ale orasului. "Vom face o sala mare, generoasa, pentru diferitele evenimente care vor fi organizate in cladire. Desenul de pardoseala va fi realizat tot din placi de mozaic, specific secolului in care a fost edificata cladirea. Exista o adevarata industrie in acest sens si vom avea un desen destul de bogat si oarecum specific epocii respective", a spus arhitectul Adrian Borda.

Cladirea va fi un mic "Palat al Clujului" si va avea iesire spre Parcul Central, dupa specificul palatelor regale din Europa. "Toate iesirile spre parc raman. Avem o iesire in parc mai mare pentru trasuri, dupa traditia palatelor regale din Europa. Aceasta cladire a fost construita in stilul arhitectural vienez al anilor 1900", a mai spus arhitectul Adrian Borda.

Lucrarile de montare a acoperisului au durat circa doua luni, fiind necesara refacerea structurii de rezistenta. Cladirea va fi inaugurata in luna mai 2012 si printre primele evenimente pe care le va gazdui se numara Zilele Clujului si Festivalul International de Film Transilvania.

Cladirea cazinoului a fost inaugurata in 1902 fiind proiectata de arhitectul Pakey Lajos. Imobilul a fost de-a lungul timpului muzeu, restaurant si ultima data Cazinou.

Restaurarea cladirii se face printr-un proiect finantat din fonduri europene, la pachet cu Parcul Central.

Comentarii Facebook