Duminica 28 Aprilie

A fost decretată starea de alertă epidemiologică în România, din cauza gripei. Măsuri recomandate în școli și licee


Numărul de îmbolnăviri şi decese cauzate de gripă a crescut dramatic în ultimele săptămâni! Măsuri recomandate în școli și licee, după instituirea stării de alertă epidemiologică în România.

Măsurile şi recomandările se iau însă în primul rând la nivelul spitalelor care trebuie să se pregătească pentru un număr mai mare de pacienți, potrivit Ministerului Sănătății.

Toate unitățile medicale vor fi nevoite să reducă sau să suspende programul de vizită şi vor fi nevoite să reintroducă circuitele separate acolo unde este posibil. În primul rand să organizeze saloane separate pentru cei cu gripă sau infecții respiratorii acute. Totodată, spitalele trebuie să se asigure că au stocuri suficiente de antivirale și alte tratamente specifice bolii, iar personalul medical să poarte cu strictețe echipamentul medical. În plus masca va fi recomandata în spitale pentru pacienți și aparținători.

Măsuri recomandate în școli și licee

Măsuri mai multe vor fi recomandate și în școli. Triajul epidemiologic, înainte de începerea cursurilor, dar și triajul făcut acasă de părinți. În niciun caz copilul cu simptome specifice nu va fi trimis la scoală.

Mâine Ministerul Sănătății a anunțat ședințe cu directorii DSP-urilor pentru a se asigura că cel puțin în spitale se vor aplica aceleași măsuri de protecție.

Comentarii Facebook