Gestul MINUNAT al unui cunoscut rocker clujean, pentru un copil ucrainean, care a fugit din război fără chitară


Mihnea Blidariu, solistul trupei Luna Amară, nu a stat pe gânduri când în magazin a intrat un copil ucrainean, care a fugit de război, fără chitară.

O mamă și fiul ei au intrat azi în magazinul de instrumente muzicale unde lucrez. Erau ucraineni din Odessa. Mama zice ”only look”, apoi îmi spune în engleză că băiatul nu a mai apucat să-și ia chitara clasică când au fugit și acum îi e dor și de aceea au intrat, să se uite. Soțul, tatăl, a rămas în Odessa, să lupte. Îmi vine o idee, vorbesc cu colegii și ne decidem pe loc să contribuim toți și să-i facem o chitară cadou. Îi spunem mamei, care se emoționează foarte tare, mă îmbrățișează și zice "you are all so good people here". Băiatului nu-i vine să creadă. Apoi mama zice ”now he can play with his teacher on the internet”. Cum adică? întreb. Profesorul e și el în Odessa, așteptând lupta, iar acum - pentru că are o chitară - elevul își poate relua lecțiile. Cumva, viața continuă. Uneori, însă, e nevoie de ajutorul tuturor. 

P.S. Și-a ales o chitară albastră”, a transmis Mihnea Blidariu.

Mihnea Blidariu a fost implicat în campania Salvați Roșia Montană

Mihnea Blidariu este un muzician român, membru al formației rock Luna Amară, din Cluj-Napoca. El interpretează vocal, la trompetă și la chitară. De asemenea, este autorul a două volume de poezii ”No Future” și ”mânia.Ro”. Component al cenaclului literar Klu.

Mihnea este organizator al Festivalului FânFest de la Roșia Montană și a sprijinit campania Salvați Roșia Montană. Împreuna cu trupa Luna amară a concertat pro bono la toate edițiile festivalul FânFest, Roșia Montană în cadrul campaniei „Salvați Roșia Montană”. 

În 2011, Mihnea Blidariu, participă alături de Paul Socol – actor, Bogdan Buta – inginer în telecomunicații, Raluca Dan – specialist în relații publice, Ana Bănică și Bianca, ambele arhitect, la protestul "Ocupați Conti (fostul Hotel Continental din Cluj-Napoca)”, în semn de protest față de exploatarea auriferă de la Roșia Montană.


Comentarii Facebook