9 metode prin care să-ți disciplinezi copilul



La nervi, mulți părinți ajung să țipe la copiii lor, dar în următoarele momente deja încep să regrete. Furia nu este cea mai bună reacție în cazul unei situații conflictuale cu un copil.

Deși adulții trebuie să fie mai autoritari, iar cei mici să-i respecte, țipatul nu reprezintă o soluție bună.

Iată 9 metode prin care poți să îți educi copilul

1. Fă-ți copilul să se simtă iubit. Chiar dacă ai un copil obraznic, care nu te ascultă aproape niciodată, nu te arăta tot timpul nemulțumit de el. Când ai să-i reproșezi ceva, normal că trebuie să i-o spui, dar mai și laudă-l când e cazul. Încearcă să construiești o relație bazată pe iubire, respect și încredere: în definitiv, e copilul tău și îl iubești. Nu te baza pe faptul că, în sinea lui, el știe că e iubit, ci arată-i asta în fiecare zi, printr-o îmbrățișare, un pupic, o vorbă bună.

2. Acordă-i atenție. Pentru copii, atenția părinților este esențială, vitală, e lucrul cel mai de preț. Dacă nu pot obține atenția prin lucruri bune, unii vor încerca să o primească prin tot felul de obrăznicii. E mai bine ca parintele să țipe la tine, să te certe, să se supere, decât să nu te bage deloc în seama – gândesc cei mici. Ai grijă să nu îi acorzi mai multă atenție atunci când face ceva greșit decât atunci când face ceva bun și frumos. Laudă comportamentul pozitiv, chiar dacă e vorba de lucruri mărunte – cum că și-a spălat canuța sau și-a lăsat pantofii la intrare.

3. Foloseste-te de reguli și de rutină. Creează un set de reguli pentru ca piciul tău să știe exact ce aștepti de la el și ce nu ar trebui să facă niciodată. De exemplu, “Toată lumea stă la masă până când se mănâncă tot din farfurie” sau “Hainele trebuie puse în dulap și nu aruncate la întamplare prin casă”.


Citește mai mult pe depici.ro

Comentarii Facebook