82 de familii și persoane singure vor primi bani pentru a compensa efectele inundațiilor. Școli din Cluj vor fi refăcute în urma inundațiilor


Inundațiile din vara acestui an au făcut ravagii în multe zone din țară. Pentru a compensa cât de cât efectele acestor catastrofe, mai ales asupra persoanelor foarte vulnerabile, Guvernul va acorda ajutoare.

Conform procedurilor stabilite prin hotărârea de Guvern privind acordarea ajutoarelor de urgență adoptată, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a aprobat lista nominală a beneficiarilor de ajutor de urgență întocmită de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, cu sprijinul comisiilor pentru evaluarea estimativă a pagubelor și cu avizul autorităților locale.

Școlile din Cluj au fost afectate de inundații

Vor beneficia de ajutoare, conform situației centralizatoare transmise de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, două gospodării din Alba (10.000 lei), 8 din Galați (36.000 lei), 37 din Iași (152.000 lei), câte una din Maramureș ( 7.000 lei) și Mureș (3.500 lei), 27 din Neamț (35.000 lei) și 6 din Ilfov (16.000 lei).

Ajutorul pentru inundații se acordă în cuantum diferențiat, în funcție de gradul în care locuințele au fost afectate de fenomenele meteorologice extreme.

Suma totală destinată ajutoarelor pentru inundațiile din acest an, aprobată prin hotărâre de Guvern, este de 5 milioane de lei.

De asemenea, Guvernul a aprobat 1,5 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii școlare pentru 12 unități de învățământ din județele Alba și Cluj, afectate de inundațiile de luna trecută.


Comentarii Facebook