50.000 de sindicalisti din administratie ameninta ca intrerup lucrul timp de o luna


Sindicalistii din administratie ameninta cu blocarea activitatii si declansarea grevei generale pentru o luna, daca Guvernul nu renunta la masurile de austeritate anuntate pentru anul 2011.

Valer Suciu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie, a declarat ca intreruperea activitatii va duce la blocarea primariilor si a consiliilor judetene. Sindicalistii au declarat ca salariile din administratiile locale au fost reduse la jumatate de la inceputul anului si in 2011 ar urma sa piarda al 13 -lea salariu, prima de vacanta si ar urma sa mearga cinci zile pe luna in cincediu fara salariu.

"Membrii FNSA participa la primul protest al toamnei, luni, cand vor fi pichetate prefecturile din tara si apoi Guvernul, alaturi de Cartel Alfa. in a doua parte a lunii octombrie s-ar putea sa intram in greva generala pe durata limitata de o luna organizata in administratia publica, astfel incat se va ajunge la blocarea activitatii din primarii si consilii judetene", a declarat Valer Suciu.

La nivel national FNSA are 50.000 de membri.

Comentarii Facebook