400 de oameni din Dambul Rotund se opun construirii unui Centru Social langa casele lor - VIDEO


400 de persoane care locuiesc in cartierul Dambul Rotund se opun construirii de catre primarie a unui Centru Social de Urgenta pentru persoanele fara adapost, pe strada Dragos Voda, nr. 36 - 38. Oamenii spun ca nu vor sa traiasca in apropierea drogatilor, a hotilor si a persoanelor cu probleme pshice care vor fi cazate in noul centru.



In memoriul trimis primariei, oamenii dau ca exemplu Centrul Social de pe Valea Chintaului, construit tot pentru adapostirea persoanelor fara un acoperis deasupra capului. "Persoanele adapostite pe Valea Chintaului au probleme psihice, de moralitate si de sanatate. Consideram ca ele pun in pericol sanatatea si siguranta noastra si de aceea existenta a inca unui astfel de centru in zona ar putea fi de nesuportat", se arata in memoriul scris de clujenii din Dambu Rotund.



Cei 400 de oameni care au semnat protestul sustin ca prin construirea centrului social "se vor inmulti furturile, spargerile, violentele, epidemiile etc. asa cum s-a intamplat si in zona Centrului de noapte pentru persoanele fara locuinta de pe Valea Chintaului (n.r. cartierul Iris). Pe aceleasi considerente oamenii in varsta, copiii si femeile nu se vor mai putea plimba in liniste in vecinatatea acestui centru".



Locatarii din zona spun ca nu au fost consultati in legatura cu faptul ca primaria intentioneaza sa construiasca acest centru in zona.

Lucia Crisan, locuieste chiar vis-a-vis de locul in care urmeaza sa fie construit centrul. Ea spune ca nici nu isi imagineaza cum ar mai putea sa vina acasa, nu numai seara, ci chiar si in timpul zilei. "Cei de la primarie ne pun in fata unui fapt implinit. (...). Consideram ca daca le acordam o casa acestor oameni nu le vom schimba obiceiurile. (...). Asa cum s-a intamplat si pe Valea Chintaului, si lumea stie, vor fi foarte multe furturi, spargeri, violuri si nu vom mai avea siguranta". 



Investitia a fost aprobata in sedintele Consiliului Local din 8 septembrie 2009 si 22 octombrie 2009. Centrul Social de Urgenta va putea gazdui 50 de persoane in 7 dormitoare: patru vor avea 10 paturi, 2 cu trei paturi si un dormitor cu patru paturi.



Oamenii mai sustin ca suprafata de 249 de mp a centrului este insuficienta pentru un astfel de proiect, mai ales ca nu are nici macar o curte interioara.

 

Memoriul a fost inregistrat astazi la primaria Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook