40 de copii romi din Valea Năoiului, comuna Cămărașu, în excursie la Cluj prin World Vision România


40 de copii romi din Valea Naoiului, comuna Cămăraşu, beneficiari ai proiectelor Organizaţiei World Vision România, vor descoperi Clujul prin câteva din obiectivele turistice ale oraşului.

Joi, 5 iulie, copiii vor vizita Grădina Botanică şi parcul Central, după care vor lua masa, vor viziona un film de desene animate şi se vor răcori cu o îngheţată la Iulius Mall. Partenerii World Vision România în această acţiune sunt compania Glaxo SmithKline, care susţine financiar această excursie şi Iulius Mall, care asigură accesul la Cinema City şi oferă deliciosul desert.

Cea mai mare parte dintre copiii aceştia nu au plecat niciodată din comunitate, nu au văzut niciodată un oraş, nici nu ştiu dacă au auzit de mall vreodată. Pe mine mă emoţionează gândul la reacţia lor odată ajunşi la Cluj. Copiii aşteaptă deja de câteva zile excursia aceasta, nu îi auzi vorbind decât de ea”, spune Natalia Vermeşan, asistent social World Vision România în comuna Cămăraşu.

Iulius Mall a răspuns întotdeauna cu multă căldură apelurilor venite din partea organizaţiilor şi asociaţiilor sociale, pentru că împărtăşim acelaşi scop, acela de a schimba în bine viaţa comunităţii în care trăim. Cu siguranţă, cei mici vor avea parte de o zi cu totul deosebită la Iulius Mall şi suntem încântaţi că le putem oferi această bucurie”, a declarat Sorin Guttman, Shopping Center Manager Iulius Mall Cluj.

Ne bucurăm să găsim susţinere în comunitatea clujeană, pentru a putea răspunde nevoilor copiilor din Valea Năoiului. Excursia la Cluj face parte din seria de activităţi extraşcolare în scopul prevenirii abandonului şcolar, realizate de World Vision România, în parteneriat cu Consiliul Local Cămăraşu, în cadrul Centrului Multifuncţional ”Speranţa” din Valea Naoiului”, spune Ciprian Tehei, specialist relaţii sociale la World Vision România.

Comunitatea Valea Naoiului este una dintre cele mai sărace din judeţul Cluj, cu o populaţie de 300 de romi, care trăiesc în case rudimentare, făcute din pământ. Părinţii nu au locuri de muncă şi îşi întreţin familia din muncile ocazionale şi din ajutorul social acordat de stat. Dacă până anii trecuţi majoritatea bărbaţilor din comunitate munceau în construcţii, de mai bine de un an locurile de muncă s-au redus considerabil în acest domeniu. ”Venea autobuzul în fiecare dimineaţă şi pleca plin de-aicea cu oameni. Dar acuma, cu criza asta,  nu mai avem de lucru”, spune Tiberiu Gaşpar, tată a cinci copii.

Comentarii Facebook