34 de copii condamnati la dializa se bucura de o vacanta de 7 zile la Marea Neagra


34 de copii care sufera de insuficienta renala cronica beneficiaza de o vancata gratuita la mare in perioada 19 -26 august. Initiativa apartine primariei Cluj-Napoca, cu sprijinul Asociatiei "Claudia Safta" si al unor firme private.

In tabara "Zambet de Copil" au fost chemati copii care provin din 8 centre de dializa din Romania.

"O vacanta la mare, care este pentru majoritatea copiilor ceva obisnuit, este pentru acesti copii ceva imposibil, fara o organizare laborioasa si scumpa menita sa le asigure accesul la aparatele de dializa, fara de care ei nu pot trai. Faptul ca am reusit, cu ajutorul financiar al unor membri ai comunitatii clujene sa le oferim acest cadou este extraordinar", a declarat Emanuel Ungureanu, coordonatorul taberei.
 
Primaria Cluj-Napoca este ajutata de Asociatia pentru Solidaritate si Empatie "Claudia Safta" si TSE Development Romania. Sedintele de dializa vor fi facute la Spitalului Judetean Constanta si la Centrul de Hemodializa Nephprocare Mamaia, unde pacientii vor efectua de trei ori pe saptamana tratamentul de care depinde supravietuirea acestora.

Primaria Cluj-Napoca a alocat suma de 18.000 de lei pentru sustinerea acestui proiect, diferenta de costuri fiind acoperita din sponsorizarile companiilor TSE Development Romania, BRD, Aeroportul International Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj, Electricgrup si RD Cons Invest, Km 17.

Comentarii Facebook