Luni 26 Septembrie

34 de accidente grave în Cluj și nouă decese de la începutul anului. Topul cauzelor

 

De la începutul anului, în județul Cluj, s-au produs 34 de accidente grave în Cluj, soldate cu nouă decese.

 

Coducerea IPJ Cluj a covocat o întâlnire cu reprezentanţii instituţiilor publice cu atribuţii în domeniul siguranţei rutiere, având ca scop stabilirea unei strategii comune de acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere grave produse la nivelul judeţului.

 

Ședința s-a desfăşurat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj cu participarea conducerii inspectoratului, a specialiştilor în domeniul siguranţei rutiere şi a reprezentanţilor instituţiilor cu atribuţii în domeniu (Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, Registrul Auto Român, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj). 

 

Conform analizelor efectuate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj, principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere sunt viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pietonilor. 

 

Din situaţia statistică, reiese faptul că de la începutul anului 2014, în judeţul Cluj s-au produs 34 accidente grave urmate de decesul a 9 persoane şi rănirea gravă a 37 persoane. 

Comentarii Facebook