32 de copii din Romania si Germania invata tehnici de acordare a primului ajutor intr-o tabara la Muntele Baisorii - VIDEO

Tabara este organizata in perioada 22-29 august la Muntele Baisorii de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cluj si Agentia Federala pentru Interventii la Dezastre din Germania.

 

Cei 28 de copii din Romania provin de la Colegiul National "Mihai Viteazu" din Turda si de la Liceul Teoretic "Alexandru Papiu Ilarian" din Dej. Tabara este organizata in cadrul unui schimb de experienta al tinerilor romani si germani.

 

"Vor invata diverse proceduri de acordare a primului ajutor. Ei vor fi inscrisi intr-o baza de date si vor putea fi folositi la nevoie. Este un prim pas spre dezvoltarea voluntariatului in Romania", a declarat generalul de brigada Vasile Solmea, seful ISU Cluj.

 

Tabara de sapte zile costa circa 20.000 de lei, iar finantarea a fost asigurata de Consiliul Judetean Cluj. Inainte de plecarea in tabara, in curtea ISU Cluj a fost simulata interventia in cazul unui accident rutier.

Comentarii Facebook