300 de țigani protestează la Pata Rât față de închiderea rampei - VIDEO


Circa 300 de țigani, obligați să își câștige existența de la Pata Rât, protestează față de închiderea rampei temporare de către Garda de Mediu.

Directorul Salprest Rampa, care administrează groapa de gunoi, susține că măsura de închidere a rampei temporare este ilegală.

Noi nu avem autorizatie de functionare pe aceasta rampă. Am depus cererea de autorizare și avem termen până în 15 decembrie să primim avizul de la Agenția de Mediu Cluj. Până atunci avem dreptul să folosim această rampă și în câteva zile vom rezolva situația”, a declarat Eugen Vereș, directorul Salprest Rampa.

În același timp, șeful Gărzii de Mediu Cluj, Bogdan Costea, a declarat că rampa nu poate fi folosită pentru că nu are autorizație.

Așa cum am spus și ieri, funcționarea rampei temporară este ilegală. Chiar dacă a fost depusă cererea pentru autorizare, până pe 15 decembrie nu poate fi folosită. Utilizarea acesteia se va pedepsi cu inchisoarea între 2 și 4 ani.”, a declarat Bogdan Costea, șeful Gărzii de Mediu Cluj.


Firma Salprest Rampa a mai fost amendată vineri, când s-a închis groapa de gunoi, cu suma de 30.000 de lei. Tiganii încă sunt adunați la intrarea la Pata Rât.

 

Rampa de gunoi de la Pata Rât a fost închisă. Clujul este amenințat de gunoaie

Comentarii Facebook