3 accidente intr-un an la prima trecere de pietoni de pe str. Mehedinti nu impresioneaza politia clujeana! Deocamdata, nicio masura de prevenire!

 

In urma accidentelor care au avut loc pe strada Mehedinti din Cluj-Napoca, Stiri de Cluj a facut o solicitare la Inspectoratul Politiei Judetene Cluj, in care s-a cerut un raport al numarului total de accidente care au avut loc in anul 2011, dar si masurile de preverinere luate.

 

"In baza legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, va contactez pentru a va cere cateva date despre numarul accidentelor care au avut loc in ultimul an pe strada Mehedinti, chiar la prima trecere de pietoni de la intrarea pe strada. De asemenea, va rog sa-mi trimiteti si un numar al tuturor accidentelor care au avut loc pe acea strada de la infiintarea respectivei treceri de pietoni, dar si care au fost masurile de prevenire a accidentelor pe care le-ati propus Primariei Cluj-Napoca"

 

Raspunsul a sosit in cursul zilei de astazi, si rezulta ca doar in ultimul an pe trecerea respectiva de pietoni au avut loc 3 accidente. Nici nu este suprinzator, avand in vedere ca trecerea de piteoni este o distanta relativ mica de o curba, marcajul cu trecerea de pietoni nu mai este vizibil,  iar pe marginea strazii sunt parcate zeci de masini. Soferii au putine sanse sa vada un pieton care iese dintre masini, iar daca nu stie ca acolo este trecerea de pietoni, cel mai probabil nici nu va incetini.

 

"In cursul anului 2011 s-au inregistrat 2 accidente rutiere la prima trecere de pietoni de pe strada Mehedinti.

In acest an s-a produs 1 accident rutier in aceea zona,  respectiv in 12 martie a.c., in jurul orei 16.30, care s-a soldat cu ranirea usoara a unei persoane, in urmatoarele imprejurari:

C. Ioan de 57 ani, din Cluj-Napoca, in timp ce conducea un autovehicul pe strada Mehedinti  a  surprins si accidentat usor  o minora de 3 ani, care in calitate de pieton, s-a angajat regulamentar in traversarea strazii pe trecerea pentru pietoni semnalizata cu indicator si marcaj rutier", se arata in raspunsul semnat de purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Anca Purdea.

 

Referitor la masurile de prevenire propuse de politia clujeana serviciului siguranta circulatiei, purtatorul de cuvant al IPJ Cluj nu face nicio precizare. Concluzia este ca, probabil, deocamdata nu s-a propus nicio masura de prevenire a accidentelor in zona, avand in vedere ca marcajul a ramas invizibil, iar masinile sunt in continuare parcate pe marginea drumului.

 

Accident pe Mehedinti! O fetita de trei ani, lovita pe trecerea de pietoni sub ochii mamei VIDEO

Comentarii Facebook