3.000 de amenzi pentru viteză excesivă la Cluj

 

Poliţiştii rutieri au acordat de la începutul anului circa 3.000 de amenzi pentru depășirea vitezei regulamentare.

 

Statistica plasează viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum pe primul loc ca şi cauză generatoare de accidente pe drumurile din judeţul Cluj. În primele două luni ale acestui an, poliţiştii rutieri au constatat peste 3.000 de abateri la regimul legal de viteză”, precizează Poliția Cluj.

 

Studiile au demonstrat că personalitatea conducătorilor auto, care au cauzat accidente grave de circulaţie, implică un nivel crescut al competitivităţii, ostilităţii, impulsivităţii şi al asumării de riscuri. În acest context, recomandăm şoferilor să nu fie agresivi la volan şi să îi respecte pe ceilalţi participanţi la trafic.  

 

De asemenea, s-a constatat faptul ca cele mai multe dintre accidentele grave, care au ca şi cauză principală de producere VITEZA, se petrec în interiorul localităţilor, cu precădere pe drumurile naţionale. Astfel, recomandăm şoferilor să fie vigilenţi la ce se întâmplă în jur, respectiv la acţiunile celorlalţi participanţi la trafic, cu precădere în caz de aglomeraţie, precum şi la starea drumului, mai precizează polițiștii.

Comentarii Facebook