250.000 de studenti primesc in acest an universitar burse ERASMUS! Vezi care sunt cele mai cautate tari

 

In anul univeristar 2011-2012 peste 250.000 de studenti vor beneficia de pe urma programului Erasmus. Un comunicat al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania arata ca cele mai indragite destinatii de studiu pentru studenti sunt: Franta, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia, in timp ce tarile precum Spania, Franta, Germania si Polonia trimit cei mai multi studenti departe de casa.


Erasmus a decis sa regrupeze toate programele UE si internationale actuale din domeniul educatiei, formarii profesionale, tineretului si sportului si sa le inlocuiasca pe cele sapte existente in acest moment cu unul singur.

 

Aceasta restructurare va spori eficienta programului pentru studenti. Obiectivul a fost sa dubleze numarul participantilor la studii in strainatate, astfel incat pana la 5 milioane de oameni sa beneficieze de bursele Erasmus.


UE a alocat aproximativ 3 miliarde de euro pentru Erasmus in perioada 2007-2013.


Aproape 3 milioane de studenti au beneficiat de o perioada de pregatire in strainatate, de la crearea acestui program, din 1987. Anul acesta, programul de mobilitate al sudentilor din lume – Erasmus – sarbatoreste 25 de ani de functionare.

 

articol de MARIA MOIS

Comentarii Facebook