21 de adolescenţi susținuți de Clujul Are Suflet şi de Banca Transilvania au promovat Bacalaureatul

 

21 de adolescenţi susținuți de fundaţia Băncii Transilvania, Clujul Are Suflet (CAS), au promovat bacalaureatul. Dintre aceştia, 8 au obţinut la examene medii de peste opt.

 

Din 2008, anul în care a fost deschis Centrul de zi Clujul Are Suflet, aproape 1.900 de persoane au beneficiat de ajutorul echipei CAS – prin meditații, activități de socializare, cursuri de orientare şcolară şi profesională etc. – pentru a avea rezultate şcolare mai bune, pentru a-şi continua şcoala şi pentru a găsi un drum cât mai potrivit aspirațiilor lor.  

 

Câteva rezultate care vorbesc despre fundația BT şi despre cei 9 ani dedicați tinerilor cu potențial, dar care provin din medii sociale dificile: aproape 1.900 de tineri au fost ajutaţi să depăşească dificultăţile întâmpinate la şcoală sau acasă; peste 700 adolescenți - din cei aproape 800, care se aflau în risc de eşec școlar (repetenţii, corigenţe, absenteism, abandon şcolar, lipsa motivaţiei pentru şcoală etc.) - au avut o situaţie şcolară mai bună; peste 160 de adolescenţi din cei peste 250 care au fost pregătiţi de profesorii de la Clujul Are Suflet, prin meditaţii la diferite materii, au promovat examenele de bacalaureat. De-a lungul timpului, 111 din cei 125 de tineri absolvenți au intrat la facultate, iar alţi 14, la şcoli postliceale; aproape 700 de adolescenți au urmat cursuri de orientare şcolară şi profesională și au fost sprijiniți pentru a lua o decizie cât mai bună privind școlile sau profesiile care li se potrivesc; 230 de adolescenţi au absolvit cursuri de calificare profesională, fiind acum specializaţi în meserii căutate pe  piaţa muncii; 350 de tineri au fost ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă.

 

Fundaţia Clujul Are Suflet a fost înfiinţată în 2007 de către Banca Transilvania, fiind cel mai mare proiect de implicare socială BT.

 

MATERIAL SUSȚINUT DE BANCA TRANSILVANIA

Comentarii Facebook