12,5% dintre cei vaccinați într-un centru din Cluj sunt persoane eligibile abia în etapa a III-a


Este vorba despre centrul de vaccinare deschis la școala generală „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, unde, în perioada 1-5 martie, s-au vaccinat în total 849 de persoane, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății. 106 dintre acestea, un procent de 12,5% sunt persoane ce ar fi fost eligibile abia în etapa a III-a a campaniei de vaccinare, care începe oficial abia în luna aprilie.

Defalcat pe zile, pe 1 martie s-au vaccinat aici 16 persoane eligibile în etapa a III-a a campaniei de vaccinare, pe 2 martie 33 de persoane, pe 3 martie 16 persoane, pe 4 martie 18 persoane, iar pe 5 martie 23 de persoane.

Practic, acest centru de vaccinare figurează, pe datele oficiale, cu cel mai mare procent de persoane eligibile pentru etapa a III-a deja vaccinate, situația fiind unică în țară, relatează hotnews.ro

Premierul Florin Cîțu afirma, ieri, că a cerut autorităților care se ocupă de campania de vaccinare împotriva COVID-19 să le permită să se vaccineze și persoanelor din etapa a treia, cel puțin în zonele cu un număr mare de îmbolnăviri, dacă sunt locuri libere și dacă populația din etapa a doua nu vrea să se vaccineze: 

Am cerut ca zonele, cel puţin zonele cum sunt Timişoara, Iaşi sau zonele care sunt carantinate sau unde avem cazuri şi sunt locuri libere, să se permită şi altor persoane. Dacă la Timişoara sunt 20.000 de locuri libere şi cei care sunt în etapa întâi şi etapa a doua nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a treia să se vaccineze. Este o nebunie să laşi locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze”, a afirmat Florin Cîțu.


Comentarii Facebook