100 de oameni țepuiți cu cabana de la Gilău, care nu există de fapt! Nu fiți creduli și verificați ofertele


UPDATE

Din păcate nimeni nu a depus plângere: În urma apariției în spațiul public a mai multor articole referitoare la persoane care au remis diferite sume de bani proprietarului unei cabane din localitatea Gilău în vederea închirierii acesteia pentru sărbătorile de iarnă, persoană care nu a mai putut fi contactată ulterior, polițiștii municipiului Cluj-Napoca s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor, precum și a persoanelor implicate.

Totodată, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, până în acest moment, nu a fost înregistrată nicio plângere cu privire la aceste aspecte”, a  precizat purtătorul de cuvânt la IPJ Cluj, Andreea Vișan.

------------------------

Un țepar a înșelat peste 100 de persoane cu o ofertă falsă care vizează o cabană de la Gilău. Tariful perceput a fost de 2000 de lei, dar de fapt cabana nu există, fiind situată în Austria, la 1000 de km distanță. 

Am închiriat o cabană pentru revelion la Gilău (recunosc că nu am mers să o vedem în prealabil) și respectivul patron (cu care am încheiat contract + avans 2000 Ron în cont) nu mai răspunde la telefon. De fapt, nu îi mai merge telefonul.

Mi-a dat până și adresa și coordonatele GPS ale locației, pentru a părea convingător. Dacă ați putea să mă ajutați cu niște informații, aș fi recunoscător”, a relatat persoana păgubită, conform unui material publicat de Știri de Cluj, în 15 decembrie.

Între timp, au apărut și alte persoane înșelate.

Roxana Bisericaru, păgubită: ”Am încercat să îl sun de aproximativ 10 ori numai eu personal, dar și colegii mei cu care trebuia să mergem la cabană au mai incercat încă de vreo 5 ori fiecare. Noi am depus toți banii în luna septembrie, am completat un contract și pe urmă i-am trimis prin virament bancar. Din păcate după omul nu a mai fost de găsit, cabana nu am găsit-o nicăieri”.

Iulia Csakvari, păgubită: ”Sora mea a observat aseară un anunț cum că au luat țeapă și alte persoane, la o altă cabană în alt județ. S-a uitat pe contract și corespundea adresa și CNP cu ceea ce aveam noi. Contractul l-am făcut pe 27 septembrie, atunci am sunat, ne-au trimis pozele pe WhatsApp cu tot ce am avut nevoie. Noi am pierdut suma de 2250 din prețul total de 7500 de lei pe trei nopți”.

Andreea Vișan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, a declarat că ”pentru a nu deveni victimele unor situații de înșelăciune verificați cu atenție locația pe care urmează să o rezervați. Nu trimiteți sume de bani în contul unor persoane necunoscute”, potrivit știrileprotvr.ro.

Dacă facem un calcul, sumele încasate de acest țepar pe seama credulilor se ridică la mii de euro.

Poliția Cluj ne cere tuturor celor înșelați să depună plângere.

Comentarii Facebook