100 de colonei si generali din Cluj au protestat in fata Prefecturii fata de reducerea pensiilor! Ei nu vor, insa, sa spuna cat au pensiile acum- VIDEO

 

Cei aproximativ 100 de colonei si generali in rezerva sunt nemultumiti de adoptarea Ordonantei potrivit careia incepand cu luna decembrie pensiile ar trebui sa li se reduca. Multi spun ca dupa recalculare vor ramane cu un sfert din cat au acum.

 

Ofiterii in rezerva s-au adunat in fata Prefecturii Cluj pentru a cere autoritatilor anularea ordonantei privind recalcularea pensiilor. Protestatarii, membrii ai Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva, au aprins lumanari si au adus o coroana, pentru a le arata autoritatilor, ca pentru ei, actualul Guvern este mort.

 

Presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate si in Rezerva si in Retragere (SCMDRR), Gelu Miron, a declarat ca principala nemultumire vizeaza recalcularea pensiilor militare si faptul ca nu pot cumula pensiile cu salariul.



"Protestam fata de aprobarea unor legi cum sunt cea privind recalcularea pensiilor militare si legea unitara a pensiilor, in urma carora Armata Romana este umilita. Au fost calcate in picioare onoarea si demnitatea militara. Pentru noi institutii precum Presedintia sau Guvernul sunt moarte si de aceea purtam doliu", a declarat Gelu Miron.

 

"Nu este normal ceea ce se intampla. Eu am rabdat frig in poligoanele patriei zeci de ani, iar acum voi ramane cu un sfert din pensie", a declarat unul dintre generalii in rezerva prezenti la protest.

 

Cativa reprezentanti ai celor aproximativ 100 de colonei si generali ai au intrat in Prefectura pentru a discuta cu prefectul Florin Stamatian si pentru a-i inmana un memoriu cu revendicarile lor, care sa fie trimis mai departe la Guvern.

 

"Societatea noastra trece printr-o perioada mai putin fasta, iar cererile formulate de aceasta categorie sociala trebuie privite intr-un mod echilibrat. Sunt lucruri la care acesti oameni sunt indreptatiti, iar altele care se mai pot discuta. Am respectat intotdeauna institutia armatei, sper ca se va gasi o solutie echitabila pentru solutionarea acestor cereri?, a declarat prefectul Florin Stamatian in urma intalnirii.

 

Precizam ca majoritatea celor prezenti la acest protest, au refuzat sa spuna la cat se ridica in prezent pensiile lor si unde au lucrat. Recalcularea va intra in vigoare in luna decembrie.

 

Comentarii Facebook