100 de clujeni bat judetul in lung si in lat in proiectul "Let's do it Romania". Ei intocmesc harta deseurilor ce vor fi curatate in septembrie


O suta de voluntari din proiectul "Let's do it Romania!" bat judetul Cluj in lung si in lat pentru a realizat o harta a deseurilor, ce urmeaza sa fie curatate in 25 septembrie. Actiunea a pornit sambata si va fi finalizata abia in data de 21 august.

"Activitatea se va desfasura pana in data de 21 august insemnand cercetarea a 46 de trasee, identificarea mormanelor de gunoi, stabilirea coordonatelor GPS si a compozitiei acestora, masurare si fotografiere. In aceasta perioada sunt asteptati peste 100 de clujeni sa bata judetul la pas pentru a furniza echipei de organizare datele necesare. Aceasta etapa este deosebit de importanta deoarece in 25 septembrie ne dorim sa actionam eficient si organizat pentru a ne indeplini obiectivul: sa curatam tara de gunoaie intr-o singura zi", a declarat Daniela Giurca, coordonator al proiectului in judetul Cluj.

In weekedul 7-8 august, echipele de voluntari au primit 23 de trasee, dar au fost parcurse numai 11 si au gasit 141 de mormane cu un volum total de 256 metri cubi de gunoi.

"Primele impresii au fost tulburatoare, voluntarii raportand numeroase mormane, in special in zonele care nu au fost cercetate cu ocazia cartarii din aprilie. Concluzia a fost una singura: e nevoie sa ne implicam si sa curatam tara de gunoaie!", a mai spus Daniela Giurca.

Echipa Let's Do It Romania lanseaza un apel clujenilor de a se inscrie in acest proiect si de a participa la curatenia nationala din 25 septembrie.

Inscrierile se pot face AICI

Comentarii Facebook