10 mii de teste gratuite Babes- Papanicolau pentru femeile din judeţul Cluj

Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă” invită  toate femeile din judeţ, cu vârste între 25 si 64 de ani, să efectueze GRATUIT testul de prevenire a cancerului de col uterin Babeş-Papanicolaou, în cadrul proiectului de screening CEDICROM, finanţat din Fonduri Norvegiene. 

 

Testul gratuit de prevenire a cancerului de col uterin Babeş-Papanicolaou se adresează doar acelor femei care nu au mai efectuat gratuit acest test  în ultimii 3 ani. Specialiştii proiectului CEDICROM au pregătit 10.000 de teste gratuite. Acestea se vor face în baza unor invitaţii ce vor fi înmânate personal femeilor din toate localităţile judeţului Cluj. Distribuirea acestor invitaţii se va face de către personal acreditat la nivel de primării.

 

Testele se vor efectua până în luna iulie 2016, iar înmânarea rezultatelor testelor la nivelul centrelor de recoltare, cu recomandări de urmărire în timp, evaluare și tratament în funcţie de rezultat, se va realiza tot de către specialiştii proiectului CEDICROM de la Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă”  .

 

 

Proiect desfăşurat de Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă” în calitate de Promotor, în parteneriat cu

Oslo Universitetssykehus HF / Kreftregisteret din Norvegia, finanţat prin Granturile Norvegiene 2009-2014, 

în cadrul Programului RO 19 Iniţiative în sănătate publică,

derulat de Ministerul Sănătăţii.

Comentarii Facebook