"CaSA ai suflet!?", proiectul care isi propune ridicarea unei case, unde sa fie cazati si hraniti varstnicii fara adapost


Proiectul "CaSa ai suflet?!", initiat de un clujean, prin care se doreste ajutorarea batranilor fara adapost, nu a fost sprijinit de Primaria Cluj-Napoca. 

"Misiunea campaniei umanitare "CaSa ai suflet !?" este imbunatatirea calitatii vietii oamenilor varstnici fara adapost, in prima etapa de implementare si apoi ajutarea familiilor defavorizate. Titlul acestui proiect “CaSa ai suflet!?”, nu a fost conceput la intamplare, el exprima, printr-un joc de cuvinte, ideea de baza de la care a pornit aceasta campanie, si anume bunatatea sufleteasca. “CaSa ai suflet!?” este o intrebare retorica si in acelasi timp un indemn, care sugereaza contributia multor persoane la realizarea acestui proiect. Oameni care prin bunatatea lor sufleteasca si munca in echipa, pentru realizarea unui scop comun, reusesc sa de-a viata obiectivului lor", a precizat Gabriel Pop, initiatorul proiectului.

Organizatia isi propune sa realizeze in prima parte a proiectului o casa in orasul Cluj-Napoca, structurata pe cel putin zece camere cu bai, living, sala de mese si curte, in care sa fie cazati oameni varstnici fara adapost.

A doua parte a proiectului, care se va demara dupa realizarea primei parti, este destinata ajutarii familiilor defavorizate, prin renovarea caselor proprii sau plasarea acestora in locuinte nou construite, in functie de caz.

"Obtinerea unei suprafete de teren intravilan de cel putin 4000 metrii patrati de la Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca, care ar constitui un minim necesar pentru demararea primei parti a proiectului. Asigurarea utilitatilor necesare de catre Primaria Cluj-Napoca, in cazul in care, terenul obtinut pentru constructie nu beneficiaza de acestea", a mai spus Gabriel Pop.

Clujeanul a soliitat ajutorul municipalitatii, dar sustine ca nu l-a primit. "Am solicitat Primariei sprijinul in ceea ce priveste hrana zilnica a oamenilor care vor fi cazati in aceasta casa, mai exact asigurarea hranei in sistem catering de la Cantina Primariei. De asememena, am mai certu acordul pentru evenimentele de strangere de fonduri, in anumite locatii cum ar fi Piata Matei Corvin, Piata Lucian Blaga si asigurarea unor sali pentru anumite reprezentatii si conferinte de presa", a mi spus Gabriel Pop.

Publicul tinta al proiectul este alcatuit din persoanele cu varste cuprinse intre 14 - 50 ani, care doresc si au posibilitatea de a-si aduce contributia la imbunatatirea vietii oamenilor varstnici fara adapost.

Gabriel Pop a spus ca a incercat sa isi promoveze initiativa la Primarie, dar fara niciun succes.

 

Deputatul Mircia Giurgiu a declarat joi, 5 aprilie, in cadrul unei conferinte de presa ca va sustine proiectul prin toate mijloacele legale.

Comentarii Facebook