Duminica 7 Martie

Se măresc cu 50% salariile a zeci de mii de bugetari, de la 1 noiembrie

 

Salariile bugetarilor se majorează cu 50 la sută pentru zeci de mii de bugetari, de la 1 noiembrie.

 

Vorbim despre circa 70.000 de angajaţi ai statului care vor beneficia de această majorare, potrivit ordonanţei de urgenţă privind rectificarea bugetară făcută de Guvern. Sunt vizați funcţionarii publici, dar şi personalul contractual din cadrul Ministerului de Finanţe, ANAF, Agenţia Naţională pentru Achiziţii publice şi ai Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili care beneficiază, potrivit ordonanţei de recificare, de 25 de clase de salarizare succesive peste clasa de salarizare în care sunt încadraţi. Potrivit România TV, asta înseamnă că salariile acestora sunt crescute cu 50%.

 

O nouă rectificarea bugetară a fost adoptată vinerea trecută, în ședința de Guvern. Premierul Victor Ponta a anunţat că bugetul Ministerului Sănătăţii a fost majorat cu 360 de milioane de lei, sumă ce acoperă mărirea cu 25% a salariilor pentru întreg sistemul medical şi cheltuielile suplimentare pentru medicamente.

 

Este o rectificare bugetară pozitivă. Toti cei care au solicitat sume suplimentare au primit. Suntem in continuare pe excedent bugetar”, a declarat Victor Ponta la finalul şedinţei.

Comentarii Facebook