VIDEO - Șef de clinică din Cluj extrem de onest! A arătat că spitalul nu oferă condițiile care ar trebui. Codin Maticiuc va renova secția


Condițiile de la maternitatea Clinicii ”Dominic Stanca” din Cluj-Napoca se vor schimba, cu o investiție de 250.000 de euro, realizată de Untold și Sports Festival, prin Fundația Metropolis. 

Șeful Clinicii, Prof. dr. Dan Mihu, a fost extrem de deschis și a prezentat care sunt condițiile actuale ale secției de Maternitate, care a fost modernizată ultima dată în 1994, deci acum aproape 30 de ani. 

Situația de la Dominic Stanca Cluj. Maternitatea o schimbăm noi. Total! Noi, #spitalepublicedinbaniprivati cu al său clan, FACEM.

Facem și neonatologia din același spital dacă simțim comunitatea din Cluj alături de noi.

O puteți face printr-un sms cu textul FACEM la 8864 (pentru 4 euro pe lună) sau tot cu FACEM la 8845 (pentru 2 euro pe lună)”, a afirmat Codin Maticiuc, președintele Fundației Metropolis, promotorul proiectului ”Spitale publice din bani privați”.

Practic, Untold și Sports Festival vor investi 250.000 de euro, în secția de maternitate, dar Fundația lui Codin Maticiuc își dorește să refacă și secția de neonatologie, așa că a lansat clujenilor provocarea de a dona. Edy Chereji, co-fondator Untold, a spus deja că se va implica și în renovarea de la Neonatologie. 

Așadar, să donăm și Untold va pune umărul să fie refăcută și a doua secție.

Edy Chereji: ”Untoldina mea s-a născut la Cluj. Facem pentru noi toți!” - Untold susține financiar renovarea Maternității din Cluj - VIDEO

Anual, la Clinica Dominic Stanca se nas peste 2000 de copii (2.400 de nașteri, în 2022), care au nevoie de condiții cât mai bune. 

Mai avem o provocare ca să spun așa, proiectul pe care l-am făcut cu arhitecții include două secții, această primă secție Maternitatea, dar include și Neonatologia. Sper să simt că și comunitatea din Cluj se alătură, se poate alătura în 12.000 de feluri, nu exagerez, cred că avem 12.000 de tool-uri de a strânge bani. Din cei 20% se pot trimite bani către fundația noastră, există numărul de SMS 8845 8864, se pot alătura mulți în felul acesta. Untoldul pune la dispoziția noastră un sistem de a dona la fiecare cashpoint din Untold, Neversea, oricare dintre festivalurile lor. Poate să doneze oricine din țară, deși acesta este un apel pentru comunitatea din Cluj. 

Nu uitați că anul acesta vreau să văd cât de multă lume aleargă la sports Festival pentru Cluj, pentru că anul trecut așa am colectat destul de mulți bani pentru spitale în general. Anul acesta aleargă pentru Spitalul Dominic Stanca, doamna Gherman, așa că vreau să văd cât de multă lume se pregătește, începând de mâine, să reziste măcar ăia 5 kilometri. Nu vrem să ne oprim la Maternitate, vrem să facem și secția de Neonatologie, adică un alt sfert de milion de euro aici în Cluj. Și sincer, dacă lucrurile merg așa nu voi pleca niciodată de la Spitalul Municipal de Urgență pentru că doamna Gherman are nevoi pe diferite secții și imobile pe care le-am văzut. E multă treabă la Cluj, n-am vrea să plecăm, depinde și de voi și de cum comunitatea voastră vine către noi. Suntem ușor de găsit, puteți să-mi scrieți mie personal, fundației, nu e greu”, a adăugat Codin Maticiuc, în 15 martie, când au fost lansate lucrările. 

Comentarii Facebook