Edy Chereji: ”Untoldina mea s-a născut la Cluj. Facem pentru noi toți!” - Untold susține financiar renovarea Maternității din Cluj - VIDEO


Untold s-a implicat serios în donarea de fonduri pentru renovarea secției de maternitate de la Clinica ”Dominic Stanca” din Cluj-Napoca. Aici se nasc anual 2.200 de copii, fiind cea mai mare maternitate din Ardeal. 

Le mulțumesc gazdelor pentru că au curajul să recunoască faptul că uneori este nevoie de un sprijin din exterior. Acesta este un lucru extraordinar, pentru că situații de acest gen nu depind de oamenii care conduc efectiv spitalul. Știm cu toții că problemele sunt mult mai complicate. Este important când există înțelegere.

Eu le mulțumesc celor care vin la evenimentele noastre, pentru că ei sunt cu adevărat cei care se implică în astfel de proiecte. Noi suntem cu o platformă care amplifică mesajul celor de la Spitale publice din bani privați. Noi transmitem celor care vor să facă bine și să ajute. Acest lucru s-a întâmplat la Untold și Neversea, iar anul acesta la Massif. 

În evenimentele noastre dăm șansa celor care vor să doneze cu brățara din festival, pe lângă metodele pe care le știți.

Vom continua să facem acest lucru și în perioada următoare. 

Untoldina, fetița mea, s-a născut aici în Cluj-Napoca și nu pot să nu mă gândesc că facem, aceste lucruri din dorința de a ne ajuta pe noi ca și nație să ne recăpătăm încrederea în spitalele de stat din România, pentru că aici trebuie lucrat.

Deși toată lumea știe că atunci când vine vorba despre cazurile excepționale sunt rezolvate numai la spitalele de stat, atunci când avem posibilitatea financiară și știm că e o naștere ușoară, din această lipsă de încredere, mulți alegem varianta de a merge la o clinică privată. 

Vreau ca prin această inițiativă să reparăm această lipsă de încredere și deciziile de a merge la stat sau la privat să nu mai fie o decizie financiară, să fie o decizie pe care o iei datorită competențelor medicilor, nu din cauza lipsurilor pe care o clinică sau un spital ar putea să le aibă”, a declarat co-fondatorul Untold, Edy Chereji. 

Practic din banii Untold și Sports Festival va fi renovată maternitatea de la Clinica ”Dominic Stanca” din Cluj-Napoca. 

Lucrările vor dura 3 luni și vor consta în renovarea completă a secției de maternitate, fără a include aici dotarea cu echipamente, deși președintele Fundației Metropolis, Codin Maticiuc, inițiatorul mișcării ”Spitale publice din bani privați”, a spus că și pe acest palier se vor face pași.

Renovarea va aduce maternitatea în anul 2023, după cum a declarat Codin Maticiuc. Șeful Clinicii ”Dominic Stanca”, prof. dr. Dan Mihu, a declarat că ulima renovare a fost făcută în 1994, așadat acum 30 de ani. 

Comentarii Facebook