VIDEO/FOTO - De ce aleg românii să se trateze la Wiener Privatklinik, Austria. Cei mai mulți pacienți români se adresează institutului oncologic


Peste 1.200 de români, printre care și clujeni, au fost tratați la Wiener Privatklinik din Austria în anul 2021. Mai mult, în primele 3 luni ale acestui an, s-a înregistrat o creștere cu 32% a pacienților români, față de aceeași perioada a anului trecut. Ce îi face pe români să se trateze în Austria este un sistem foarte bine pus la punct, care include tratamente inovative, iar spitalul privat Wiener nu face excepție când e vorba să trateze pacienții la cele mai înalte standarde.


Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, listat în 2021 și 2022 în clasamentul Celor mai bune spitale din lume, a înregistrat o creștere de peste 32% a numărului de pacienți români în primele 3 luni ale acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut. Aproximativ 300 români au fost tratați aici în perioada ianuarie – martie 2022.

În prezent, romănii se află pe primul loc pe lista pacienților internaționali care au decis să treacă pragul clinicii și să se trateze la Wiener Privatklinik căutând locul cel mai potrivit pentru tratarea problemelor de sănătate cu care se confruntă. 

Până la începutul anului 2022, ponderea cea mai mare de pacienți internaționali era constituită de pacienții ruși, însă, ca urmare a contextului războiului, dar și a dezvoltării WPK a serviciilor de suport medical către România, românii au ajuns în prezent să fie principalii pacienți internaționali ai clinicii. 


Wiener Privatklinik: Majoritatea pacienților români care ne trec pragul sunt pacienți cu probleme oncologice

Wiener Privatklinik este spitalul privat cu cea mai mare adresabilitate de pacienți internaționali din regiune. Anual, spitalul WPK înregistrează peste 12.000 de internări, iar aproximativ 40% dintre acestea sunt pentru pacienți internaționali care vin din peste 20 de ţări, cu precădere din Europa Centrală și de Est.

ONCOLOGIE.PNG

Circa 60% dintre pacienții români s-au adresat spitalului WPK pentru tratamente oncologice, inclusiv chirurgie oncologică, disponibile în cadrul WPK Cancer European Academy Cancer Center, cel mai complex și reputat centru privat de diagnostic și tratament al cancerului din Europa Centrală și de Est.

Cei mai mulți pacienți români tratați la secția de oncologie suferă de cancer la sân și de cancer pulmonar

Cele mai frecvente patologii oncologice tratate în această perioadă au fost cancerul de sân și cancerul pulmonar, principalele forme de cancer în rândul femeilor, respectiv bărbaților, urmate de cancer de colon, tumori ORL, pancreatic și cancer de prostată.

Totodată, pacienții români au efectuat intervenții chirurgicale complexe de ortopedie-traumatologie, cardiovasculare, chirurgia nervilor periferici și chirurgie reconstructivă. În cadrul WPK, aceștia au beneficiat de expertiza chirurgilor de renume internațional și de cele mai noi abordări terapeutice și tehnici chirurgicale.

pacienti.PNG

Pacienții români apelează la consultații medicale online cu medicii Wiener Privatklinik

Alte servicii solicitate au fost consultațiile de second opinion (o a doua opinie) în privința diagnosticului primit sau a planului de tratament, dar și pachetele personalizate de check-up medical.

Pe lângă pacienții care au călătorit la Viena pentru tratamente, pacienții români apelează și la consultații medicale online cu experții austrieci, în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center. Cele mai solicitate consultații medicale în primele 3 luni ale anului au fost cele de oncologie, second opinion, radiologie, medicină internă, cardiologie, reumatologie, ortopedie, endocrinologie, dermatologie, gastroenterologie, psihiatrie și ORL.

video consultare.PNG

De ce aleg românii să se trateze la Wiener Privatklinik

Spitalul oferă servicii medicale în peste 30 de specialități și deține 10 centre de competență în oncologie, medicină sportivă și traumatologie, medicină cardiovasculară, ortopedie, chirurgia nervilor periferici, chirurgie generală, chirurgia tumorilor osoase, gastroenterologie și hepatologie, radiologie intervențională și microterapie.


În primul trimestru al anului 2022, spitalul nostru și-a continuat trendul de evoluție în ceea ce privește adresabilitatea pacienților români. Wiener Privatklinik este ales de români atât pentru tratamentele inovatoare disponibile, cât și pentru expertiza de elită a specialiștilor cu care colaborăm”, spune Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.

Citește și: Unul dintre cele mai bine cotate spitale din lume, Wiener Privatklinik, își propune să deschidă o reprezentanță în Cluj-Napoca

În centrele de competență ale spitalului, pacienții au acces la peste 400 de medici cu expertiză de excepție, care abordează interdisciplinar fiecare caz medical.

toti medicii.png

Costurile unei zile de spitalizare la Wiener Privatklinik

Spitalul dispune de 145 de paturi, un departament de chirurgie cu 4 săli de operație. Serviciile avansate de imagistică din cadrul Centrului de Radiologie cu PET-CT și medicină nucleară reprezintă o entitate suplimentară pentru WPK. Conducerea clinicii are însă planuri de extindere, iar capacitatea se va dubla, în scurt timp. Pacienții sunt internați în camere care, în funcție de mărime, și nivelul de confort costă între 850 și 1.000 de euro pe zi. Acestea au toate facilitățile și sunt dotate  inclusiv cu seifuri, iar confortul este asemănător cu cel dintr-o cameră de hotel.

camera spital 1.png


Pacienții beneficiază de tratamente de ultimă generație

Pacienții beneficiază în acest spital de tratamente de ultimă generație. Austria are un sistem medical care ține pasul cu toate inovațiile. La Wiener Privatklinik, cele mai noi tratamente și mediamente sunt aprobate foarte repede, în comparație cu alte țări unde procesul de integrare a celor mai noi tratamente durează chiar și 10 ani.


Pacienții din întreaga lume sunt atrași de tratamentele inovative 

Centrul de Cancer, deschis în urmă cu doar câțiva ani, este căutat nu doar pentru specialiștii care lucrează aici, ci și pentru tratamente. Printre acestea, imunoterapia, folosită cu succes în cazul cancerului mamar triplu negativ, stadiul 2, de exemplu.

Ne putem compara cu cele mai bune instituții din Europa care tratează cancerul. Avem cele mai noi tehnici de diagnostic și facem teste moleculare. Proiectul Genomul uman a adus `atlasul` cancerului, foarte important, pentru că se poate trata problema moleculară, care este rădăcina malignității. Aici, la WPK, putem administra medicamente personalizate”, declară Prof. Univ. Dr. Christoph C. Zielinski, directorul medical al WPK, medic coordonator al WPK Central European Academy Cancer Center și președintele Diviziei Clinice de Oncologie.


Costurile sunt mari pentru mulți pacienți din România, dar sunt situații în care angajatorul decide să plătească pentru tratament, există asigurările private și, în cele mai disperate cazuri, ONG-urile ajută cu strângeri de fonduri pentru cei care găsesc la WPK o ultimă speranță.


Comentarii Facebook