Valeriu Gheorghiță: Măsurile restrictive pentru persoanele nevaccinate sunt pentru a le proteja pe acestea, ca să nu ajungă în spital


Coordonatul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a explicat, vineri seara, la Digi24, că măsurile restrictive pentru persoanele nevaccinate sunt pentru a le proteja pe acestea, ca să nu ajungă în spital.

Valeriu Gheorghiță a precizat că, pentru a încuraja vaccinarea, există două tipuri de soluții. Pe de o parte, este motivarea prin vouchere, bonuri de masă, tombole care pentru un anumit segment populațional va avea un efect.

Nu-mi dau seama care va fi efectul la nivelul populației, pentru că unii spun că vor să ne bage neapărat vaccinul”, a spus Gheorghiță.

El a precizat că, de asemenea, snt și măsuri cu caracter limitativ, restrictiv față de persoanele nevaccinate.

Dacă dăm timpul cu 8 luni în urmă, toți eram neprotejați și atunci restricțiile erau pentru toți. Acum, când sunt persoane vaccinate, pentru care riscul de a face o formă severă de boală e foarte mic, măsurile cu caracter restrictiv vizează persoanele nevaccinate tocmai pentru a le proteja, pentru a nu se infecta și a nu ajunge în spital. Nu sunt măsuri cu caracter discriminatoriu, ci sunt măsuri de protejare a persoanelor respective”, a susținut Valeriu Gheorghiță.

Șeful CNCAV a comparat o eventuală restricție de intrare în restaurant a persoanelor nevaccinate cu interzicerea fumatului în restaurante.

Comentarii Facebook