Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit ce băutură alcoolică are beneficii pentru creier: ,,Previne accidentul cerebral și cardiac!”


Celebrul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit despre efectele alcoolului asupra corpului uman și a sănătății creierului.

Medicul a menționat că vinul roșu, consumat în cantități moderate poate preveni accidentul vascular cerebral și cardiac.

”Ajung aici la un lucru foarte interesant: bem sau nu bem... Da, creierului îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac. Acesta este vinul roșu.

Vinul roșu are și o substanță care se numește Resveratrol și acest Resveratrol îmbunătățește calitatea vieții și calitatea funcției celulei nervoase. Resveratrolul se găsește și în acel strugure pe care îl aveam în copilărie și se numește Hamburg. 

Acel strugure închis la culoare, care este vestit pentru acest lucru. Deci căutați strugurii românești care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulei nervoase. 

Am avut informații chiar de la profesorii de oftalmologie că îmbunătățește și activitatea retinei. 

Vasele retiniene pe bază de Resveratrol să văd mult mai bine. Este foarte interesant fenomenul”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în cadrul unei emisiuni de la Antena 3 CNN.


Comentarii Facebook