Un băiat din Turda are nevoie de ajutor, pentru a avea o șansă la viață. Mama vă roagă să donați, dacă puteți - FOTO


Dorian, un băiat din Turda, în vârstă de 2 ani si o lună, are nevoie de donații pentru a avea o șansă la o viață cât mai normală.

Dorian este in varsta de 2 ani si o luna, a fost diagnosticat la vârsta de 6 luni cu sindromul West, convulsii epileptice, tulburări de dezvoltare motorie, tulburări de limbaj expresiv, retard psihic ușor cu comportament de tip autist. 

Dorian a primit o sansa la un tratament care sa ii faca bine în Turcia la una dintre clinicile cu care noi, SB Health Consulting, colaborăm, dar din păcate costurile sunt mult prea mari pentru familia lui și tocmai de aceea părinții fac un apel la oamenii cu suflet mare pentru a fi alături de ei. 

Va rugam sa fiți alături de Dorian pentru al ajuta sa se facă bine si sa aibe o copilarie normala alaturi de familia lui!”, a precizat Bianca Țîrlea, reprezentanta companiei de consultanță medicală gratuită, SB Health Consulting.

Mama lui Dorian a spus că este nevoie de donații pentru ca băiatul să ajungă la Istanbul. ”Am auzit ca acolo sunt șanse mari ca băiatul să se facă bine. Costurile sunt foarte mari, iar noi nu ne permitem. Trebuie sa adunăm suma de 6.800 de euro pentru investigațiile necesare. Rog oameni cu suflet mare și care vor să mă ajute să doneze în contul de mai jos”, a precizat mama lui Dorian.

Conturile in care se pot face donati:

Titular : Florea Ana ( bunica lui Dorian)

Cont EURO : RO03BTRLEURCRT00B3970801

Cont RON : RO88BTRLRONCRT00B3970802

BT Pay : 0752832419

Tatăl lui Dorian, Lucian Făgădar, a povestit că băiatul a fost internat la Spitalul de Copii din Cluj, fără niciun folos. 

Am fost la Cluj, la Clinica de Neurologie Infantilă, din cadrul Spitalului de Copii Cluj. 

De la vârsta de 6 luni și până acum, băiatul a fost la doi medici. I s-a administrat aceleași medicamente, dar nu s-a înregistrat nicio schimbare. Medicii au tot micșorat și mărit doza, dar e la mintea cocoșului ca medic să încerci altceva, dacă vezi că un medicament nu îi folosește. 

De atunci și până acum, tot ce s-a schimbat la el a fost în rău. Băiatul meu a început să nu mai mănâncă. Mănâncă numai lapte și iaurt. Mai mănâncă din când în când o banană. Umblă numai ținut de mână, dar nu se poate ține în picioare. Nu vorbește! Spune numai ”mama”. Se dă cu capul de obiecte și de perete. 

Vrem să-l ducem în Turcia pentru că medicii de aici i-au dat un diagnostic, dar nu e clar. Doamnele doctor au spus că e o presupunere că are sindromul West. Le-am întrebat de ce îi dau medicamente pentru acel sindrom, dacă numai presupun, iar răspunsul a fost că are crize epileptice. 

Vreau să merg în Turcia pentru a vedea și altă opinie. În România sunt medici care nu leagă. Spun că să îl lăsăm la Spitalul de Copii, că sunt medici buni, dar eu nu îl mai las”, a spus tatăl.

Acesta a relatat un incident care i-a ridicat semne de întrebare. ”A spus doamna doctor care îl tratează că trebuie să îi facă unele injecții. A spus că sunt numai în străinătate, dar sunt cam scumpe. Am zis că facem economii. Am trimis rețeta la o rudă din Spania și a mers la farmacie. Acolo i s-a spus că nu le pot da injecțiile, pentru că au fost scoase din uz, deoarece dau reacții adverse. O fetiță de acolo a primit injecțiile și a fost mai rău. 

Când a fost fost soția mea la medicul din Cluj, care i-a recomandat fiolele și a întrebat-o, aceasta a spus: ”Da am vrut să vă spun că dau reacții adverse, dar nu am avut timp!”. 

Vreau în Turcia pentru că soția mea a întâlnit în spital o altă mămică, iar copilul ei este acum mai bine, după ce a fost în Turcia. Copilul doamnei nu deschidea ochii, era ca o plantă. Acum merge spre bine” a mai spus Lucian Făgădar. 

Băiatul a primit la Cluj, următorul tratament: 

Depackime 57,64mg/ml sirop

Levetiracetam acord 100mg/ml

Frisium10 mg

Rivotril 0,5mg

La urgență, când face crize mari i se administrează Diazepam Desitin 5 mg

0001.jpg

Comentarii Facebook