Luni 17 Mai

Tratamentul minim-invaziv al fibromului uterin, posibil de acum în București și Cluj Napoca, la Fibroid Center


Pacientele care suferă de fibrom pot avea parte de tratament minim-invaziv, prin procedura de embolizare a fibromului uterin, în cadrul Firboid Center, primul departament medical din România dedicat exclusiv acestui tip de tratament. Fibroid Center face parte din portofoliul ARES Group, cu peste 10 ani de experiență în gestionarea cazurilor de fibrom uterin, și reunește o echipă de medici ginecologi și radiologi, cu competență în radiologie intervențională . Printre aceștia, se numără dr. Mugur Grasu, dr. Radu Dumitru, dr. Mihai Toma, dr. Rareș Nechifor și dr. Lucian Mărginean. Ei vor realiza intervenții de embolizare a fibromului uterin în centrele Fibroid Center din cadrul ARES, în București și Cluj-Napoca.

Fibroamele uterine sunt tumori benigne localizate la nivelul peretelui uterin. Acestea pot varia în număr și dimensiuni de la o pacientă la alta, însă prevalența lor este foarte mare. Peste jumătate dintre femeile între 35 și 50 de ani se confruntă cu această afecțiune. Deși uneori sunt asimptomatice, fibroamele uterine pot cauza simptome care afectează calitatea vieții pacientelor: menstre dureroase, urinări frecvente, dureri abdominale și, în anumite cazuri, infertilitate.

Multor paciente li se oferă varianta tratamentului chirurgical, care presupune, în anumite cazuri, îndepărtarea parțială sau totală a uterului. Embolizarea fibromului uterin este varianta alternativă, minim-invazivă, care păstrează integritatea corporală a pacientei. Embolizarea fibromului uterin se realizează în sala de angiografie, sub control radiologic. Medicul introduce în arterele uterine, vascularizează fibromul, particule emboligene de mici dimensiuni, care opresc practic alimentarea cu sânge a acestuia. După intervenție, fibromul scade în dimensiuni și nu mai produce simptome.

Embolizarea fibromului uterin este o opțiune de tratament sigură ce conduce la o îmbunătățire substanțială a calității vieții și a controlului simptomelor, la pacientele ce suferă această intervenție, cu rate foarte reduse de complicații semnificative”, explică dr. Mihai Toma, medic primar radiolog, membru al echipei Fibroid Center de la ARES.

În cadrul Fibroid Center, pacientele vor avea parte de consult ginecologic și second opinion pentru diagnosticul fibromului uterin, precum și de procedura de embolizare a fibromului uterin și consiliere personalizată, din partea personalului calificat ARES HELP. Datorită faptului că Fibroid Center este un centru dedicat embolizării fibromului uterin, accesul pacientelor la procedura de embolizare este rapid și sigur. 

Acest centru este primul de felul său din România, dedicat tratării minim invazive a fibromului uterin, ce minimizează disconfortul și asigură o recuperare rapidă. Fibromul uterin este o afecțiune cu care femeile se confrunta frecvent. Era nevoie de un centru de excelență dedicat, care combină tehnologia de ultimă oră și ospitalitatea, cu experiența vasta a unei echipe de profesioniști. Echipa noastră de radiologi intervenționiști si medici ginecologi oferă o variantă de tratament minim invaziv sigură și eficientă”, a declarat dr. Mihai Toma, medic primar radiolog în cadrul Fibroid Center, ARES.

După zece ani de experiență în tratamentul și gestionarea cazurilor de fibrom uterin, știm că în rândul pacientelor nevoia de informare și soluții terapeutice minim-invazive, care păstrează integritatea uterului, este imensă. De aceea, lansăm Fibroid Center, singurul centru dedicat informării, diagnosticului și tratamentului prin embolizare a acestei afecțiuni. Ne dorim ca un număr cât mai mare de femei din România să aibă acces la această procedură sigură și eficientă”, a declarat dr. Oren Iancovici, directorul medical și fondatorul ARES.

Misiunea ARES în România este să asigure accesul unui număr cât mai mare de pacienți la tratamente inovatoare care păstrează integritatea corporală. De-a lungul celor peste 10 ani de activitate, la ARES au avut loc 14 premiere medicale naționale și internaționale.


Comentarii Facebook