Tot mai mulți bărbați din România apelează la operații estetice: „ Practic este o redistribuție a propriei grăsimi, o iau de aici și o pun aici”


În căutarea trupului perfect, desprins din filmele cu salvamari, mai ales că vara este aproape, bărbații români apelează din ce în ce mai des la operații.

Una dintre cele mai râvnite schimbări este trasformarea abdomenului de băutor de bere într-unul ferm, cu pătrățele. Așa se face că numărul pacienților de sex masculin din clinicile de înfrumusețare a crescut cu 20 de procente în ultimii trei ani. Și străinii vin la noi pentru astfel de intervenții, atrași de prețurile mai mici.

Liposculptura, cum este denumită operația, este o liposucție avansată. Chirurgul scoate surplusul de grăsime de pe șolduri și de pe abdomen și aduce la suprafață mușchii.

Cum se transformă o „burtă de bere„ într-un abdomen „six pack”

Pe lângă faptul că îndepărtăm stratul excesiv de grăsime pe care pacienții nu-l doresc, mai facem un lucru: sculptăm practic și scoatem în evidență aceste joncțiuni musculare, care pe abdomen, la bărbați, e celebra burtă de bere. Înseamnă six pack-ul. Se poate crea aceste linii laterale ale mușchilor abdominali, abdomenul acela de sportiv”, declară Raul Chioibaș, medic estetician.

Ca să scoată în evidență sau să crească volumul unor forme, cum ar fi răvnitele pătrățele sau fesele, este folosită tocmai grăsimea pacientului. „Practic nu ne adresăm doar părții anterioare, ne adresăm și părții posterioare, este o redistribuție a propriei grăsimi, o iau de aici și o pun aici”, a mai explicat medicul, potrivit stirileprotv.ro

Clientul pleacă acasă în aceeași zi, dar recuperarea durează câteva săptămâni, timp în care pacientul poartă un corset, dar își poate relua activitățile. Trebuie însă să țină dietă și să nu fumeze. Operația costă aproximativ 5.000 de euro, dar, nu este o soluție pentru oricine. De exemplu nu ajută persoanele supraponderale.

Pe lângă un abdomen plat, pe lista principalelor îmbunătățiri căutate de bărbați mai apar nasul, urechile și implantul de păr.

Cât costă otoplastia sau rinoplastia

Otoplastia ajunge la 1.500 de euro, în timp ce rinoplastia costă de la 3.500 de euro în sus.

În cazul implantului de păr, prețul poate urca și la 5.000 de euro. Dar și intervențiile pentru corectarea pleoapelor sau lefaroplastie s-au înmulțit în ultimii trei ani, cu 60%.

Aproximativ 20.000 de intervenții estetice se fac, anual, în România, potrivit Asociației Chirugilor Plasticieni.


Comentarii Facebook