Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, în două locații centrale din Cluj-Napoca. Cine poate beneficia


Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță" continuă seria testărilor gratuite pentru prevenirea și depistarea precoce a cancerului de col uterin. Unitățile mobile testare vor fi amplasate în centrul municipiului Cluj-Napoca, în zilele de 9 și 16 octombrie.

Astfel, luni, 9 octombrie, între orele 10:00-17:00, unitatea mobilă de testare va fi amplasată în curtea Casei de Cultură a Studenților, situată în Piața Lucian Blaga, la nr. 1-3.

De asemenea, luni, 16 octombrie, în intervalul orar 10:00-17:00, caravana se va afla la  Academia Națională de Muzică ,,Gheorghe Dima”, de pe str. I.C. Brătianu nr. 25 (în curte). 

Condiții de eligibilitate

  • Domiciliul într-unul dintre județele: Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj
  • Vârsta cuprinsă între 29-24 de ani pentru testul Babeș-Papanicolau
  • Vârsta cuprinsă între 30-64 de ani pentru testul HPV
  • Fără histerectomie totală
  • Fără un diagnostic confirmat de cancer de col uterin

Puteți beneficia de aceste testări indiferent dacă sunteți asigurate medical sau nu. De asemenea, nu aveți nevoie de bilet de trimitere, doar trebuie să prezentați actul de identitate. 

Pentru programări puteți apela la numărul 0215 277 598. Vor fi primite și femeile fără programare dar cele care au programare au prioritate. 


Comentarii Facebook