Situaţie critică în industria farmaceutică din România! Medicamente destinate inclusiv bolnavilor cronici, de negăsit


Drama bolnavilor din România, peste 30 de medicamente lipsesc din farmacii. Vorbim, de exemplu, despre medicamente vitale pentru pacienții cu probleme respiratorii sau pentru afecţiuni dermatologice. Inclusiv cele destinate bolnavilor cronici sunt acum, de negăsit.

Lună de lună, zeci de medicamente vitale dispar din farmacii. Lipsa medicamentelor înseamnă moarte sigură pentru cei care suferă de boli necruțătoare. Îngrijorați sunt și cei cu boli cronice. Numai în ultimele două luni au dispărut deja peste 30 de medicamente din farmacii. Ne referim la tratamente pentru diabet, cancer, infecţii respiratorii, însă, atenţie, nu se mai găsesc nici unele antibiotice, notează Antena 3.

Cu siguranţă criza se va accentua şi acesta este din punctul meu de vedere doar primul val în această toamnă. Al doilea val va fi în aprilie, când va trebui să reanalizăm la solicitarea Ministerului toate preţurile din catalog", a declarat Daniel Bran, vicepreședintele APMGR Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România.

Producătorii de medicamente din România au avertizat încă de la startul scumpirilor la utilităţi că sute de medicamente vândute sub prețul de producție ar putea să dispară de pe piață.

În ultima perioadă am văzut că lipsesc foarte multe medicamente pe viroze respiratorii şi alte patologii, cum ar fi chiar şi diabet. Noi încercăm să le oprim reţetele şi să revenim cu un apel către dânşii, să revină pentru a li se oferi medicaţia, adică tragem speranţă că vom primi medicamentele acelea, dar nu ştim cât durează", a spus Laura Zlătan, asistent de farmacie, pentru sursa citată. 

Comentarii Facebook