Investiții la Spitalul Clinic Militar Cluj, în noi săli de operație și ATI - FOTO


Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca a inaugurat vineri, 21 octombrie, în prezența ministrului apărării naționale, Vasile Dîncu, o serie de spații medicale reabilitate - secții chirurgicale, ATI și un bloc operator din pavilionul C.

Ministrul apărării naționale a felicitat conducerea instituției pentru rezultatele și excelenta reputație a spitalului, precum și pentru reabilitarea spațiilor medicale. „Acest lucru arată că aici se lucrează foarte serios și lucrurile sunt bine făcute. Resursa umană este cea mai importantă. Sunt bucuros ca am văzut o sala chirurgicală pentru politraumă aici, la Cluj, pentru că medicina operațională este una dintre preocupările noastre”.

img2.jpeg

Comandantul spitalului, colonelul medic Doina Baltaru, a precizat că în urma ultimelor investiții în infrastructură și aparatură medicală, ”un proiect la care ținem foarte mult a fost finalizat”, și a mulțumit pentru susținerea constantă ”care ne permite acordarea unui act medical de calitate și îndeplinirea misiunilor specifice”.

img4.jpeg

Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca are o structură multipavilionară și asigură condiții de investigații medicale, tratament, cazare, igienă alimentară și de prevenire a infecțiilor nozocomiale, pentru toate categoriile de asigurați, conform normelor aprobate prin ordin al ministrului sănătății.

Investiția a permis organizarea unui bloc operator cu un număr mai mare de săli de operații, dotate cu aparatură modernă de ultimă generație, care respectă legislația în vigoare, atât în ceea ce privește structura, circuitele, cât și sistemul de ventilație cu flux laminar, modernizarea secției ATI și a saloanelor din secțiile ortopedie-traumatologie, chirurgie generală și urologie.

Lucrările de investiții aferente pavilionului C au fost finanțate integral de la bugetul Ministerului Apărării Naționale.

Comentarii Facebook