Simptomul Omicron care apare pe piele, buze și unghii. Este ușor de observat


Potrivit experților, simptomele noii variante de coronavirus sunt diferite de celelalte variante cunoscute, cum ar fi Delta, motiv pentru care persoanele infectate sunt puțin mai greu de diagnosticat.

În timp ce tusea seacă, temperatura mare și pierderea gustului și a mirosului erau principalele simptome ale variantelor anterioare, acestea nu mai predomină la persoanele infectate cu Omicron. 

În schimb, s-a descoperit că simptomele acestei noi variante sunt foarte asemănătoare cu cele ale unei răceli obișnuite. Însă experții avertizează acum despre un nou simptom mai neobișnuit care vă poate afecta pielea, buzele sau unghiile. 

Ce efect are Omicron asupra pielii, buzelor și unghiilor?

Persoanele infectate cu Omicron pot observa că pielea, buzele sau unghiile pot căpăta o nuanță palidă, gri sau albastră, potrivit experților în sănătate de la Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC).

Acest simptom este considerat a fi rezultatul nivelului scăzut de oxigen din organism.

CDC descrie simptomele ca pe un „semn de avertizare de urgență” al infecției COVID-19 și sfătuiește oamenii să ceară sfatul medicului de familie dacă observă o astfel de schimbare a culorii.

Alte semne enumerate de CDC includ dificultăți de respirație, durere persistentă sau presiune în piept, confuzie și incapacitatea de a te trezi sau de a rămâne treaz.

Care sunt principalele simptome ale Omicron?

Studiile au sugerat până acum că varianta Omicron pare să provoace forme mai ușoare decât variantele precedente, principalele simptome fiind foarte asemănătoare cu cele ale unei răceli obișnuite.

Cele mai frecvent raportate simptome, conform aplicației de urmărire a simptomelor ZOE:

  • Rinoree
  • Cefalee (durere de cap)
  • Strănut
  • Tuse persistenta
  • Durere de gât

Cu toate acestea, au fost raportate și alte simptome, precum transpirații nocturne, greață, oboseală și dureri corporale, febră, erupții cutanate și dureri de ochi.

În cele mai multe din cazuri, simptomele persistă timp de aproximativ 5 zile. În cazul în care simptomele nu se ameliorează sau observați o înrăutățire a stării de sănătate, cereți ajutor medical.


Comentarii Facebook