Duminica 20 Septembrie

Secretul unei vieți lungi, spus de o femeie la 109 ani


Jessie Gallan, Scoția, a trăit 109 ani, iar vorbele ei dinainte de a muri, în martie 2015, sunt încă vii în mințile multora. Femeia a dezvăluit care a fost secretul longevității sale.

În anul 2014, ea a declarat că a reușit să ajungă la această vârstă frumoasă deoarece s-a ținut departe de bărbați, scrie Unica.ro. ”Secretul vieții mele lungi este acela că m-am ținut departe de bărbați. Reprezintă doar mai multe probleme decât merită”, afirma ea în ianuarie 2015.

De asemenea, Jessie a mâncat în fiecare zi terci de ovăz (porridge), iar acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care a atins o vârstă atât de înaintată.

Jessie Gallan Gallan s-a născut în anul 1906, în Kintore, Scoția, unde familia ei formată din opt persoane locuia într-o casă cu două camere. Deși au avut mereu probleme financiare, copilăria ei a fost una foarte fericită.

Jessie, care nu s-a căsătorit niciodată, a renunțat la studii și a decis să își încerce norocul ca ospătăriță și cameristă. A lucrat în industria serviciilor foarte mult timp. Când a ajuns la bătrânețe s-a mutat într-o casă de bătrâni, specializată în îngrijirea vârstnicilor bolnavi sau singuri.

Acolo, Gallan a participat la diverse activități și întotdeauna socializa cu cea mai bună prietenă a sa, Sarah Jane.

Jessie Galland a avut o viață simplă, dar frumoasă. A încetat din viață la vârsta de 109 ani, având familia alături.

Sursă foto: Northfoto 

Comentarii Facebook