Scrisoarea unei jurnaliste din Cluj stabilită în Italia: Cei care nu se vaccineze o fac din protest, încăpățânare, dezinformare sau egoism.


O fostă jurnalistă de la postul CD Radio, stabilită în Italia, spune că nu a putut să le explice italienilor de ce nu se vaccinează românii. 

Mă-ntreabă prietenii italieni de ce nu se vaccineaza romanii. Păi ai mei s-au vaccinat si majoritatea celor pe care îi cunosc sunt vaccinati. Da, dar ceilalți 70% de ce nu se vaccineaza? Nu știu și nu am chef să dau vina pe traumele și sechelele din comunism, care îi determină pe români să fie rebeli, să nu facă ce le spun conducătorii. Eu nu m-am vaccinat pentru că mi-a spus premierul de atunci Giuseppe Conte să mă vaccinez și nici pentru că era obligatoriu, iar greenpassul nu exista încă. M-am vaccinat pentru că mă temeam mai mult de boala, decât de vaccin. Pentru că am trăit infernul din Italia, pentru că am avut prieteni care nu au reușit să-l traverseze si care acum nu mai sunt, pentru că zile la rând mureau cu miile în Italia, pentru că sunt convinsă că omenirea s-a salvat, în anumite momente de cumpăna, datorită unui vaccin, pentru că știu că singura noastra arma de apărare este vaccinul. Băiatul meu adolescent s-a vaccinat pentru că voia, pur și simplu, să se întoarcă la normalitate, să iasă cu prietenii, după ce și-a sărbătorit în ultimii doi ani, ziua de naștere închis în casă. Fiecare decide să se vaccineze dintr-un motiv sau altul, cei care decid să nu se vaccineze o fac, după parerea mea, din fronda, din protest, din încăpățânare, din dezinformare, din egoism. Îmi veți spune ca fiecare e liber sa decidă pentru el. Doar ca, atunci când decizi să nu te vaccinezi, nu decizi doar pentru tine, ci și pentru cei de lângă tine. Când decid să nu îmi vaccinez copilul, de exemplu, în.primii ani de viață, nu decid doar pentru el, ci și pentru alt copil, care suferă, poate, de o boală autoimuna si are sistemul imunitar compromis. 

Așadar, nu pot să accept nicio scuză pentru cei care nu se vaccineaza și nu cred că traiesc intr-o dictatura, în Italia, unde certificatul verde a devenit obligatoriu. Unde nu poți intra nicăieri, nici la locul de munca, dacă nu ești vaccinat sau nu ai un test făcut în ultimele 48 de ore, plătit din banii tai. Ți s-a dat posibilitatea să te vaccinezi gratis, ți se dă posibilitatea să te testezi, pe banii tăi, tot la doua zile, în farmacie. Exista întotdeauna o alegere, important este să fie cea buna”, a scris clujeanca.

Comentarii Facebook