România a ajutat zeci de pacienți cu cancer din Ucraina, să continue tratamentul - FOTO


Aproape 200 de pacienți cu cancer din Ucraina au fost nevoiți să fugă din țară pentru a-și continua tratamentul. Dintre aceștia, 60 au ajuns în România. 

Youth Cancer Europe (YCE) asistă 195 de pacienți #ucraineni cu cancer să găsească îngrijiri oncologice continue în străinătate, de la începutul războiului.

Mulți dintre ei erau prea bolnavi ca să plece sau încă nu era posibil să-i evacuăm în siguranță. Cei care au putut fugi, au fost până acum sesizați cu succes de personalul nostru dedicat, voluntarii și rețelele noastre europene extinse către spitalele din 14 țări.

Fiecare dintre aceste vieți a fost profund atinsă de angajamentul echipelor medicale, traducătorilor și interpreților, celor care au asigurat transportul în siguranță, celor care au organizat cazare și celor care continuă să asiste la programări la clinică d cu navigarea sistemelor locale de sănătate”, spun reprezentanții YCE.

275802316_5247407788610695_1571466118293209101_n.jpg

Graficul de mai jos nu este reprezentativ pentru toți pacienții cu cancer transferați până acum în siguranță din Ucraina și în alte țări; reflectă doar cererile procesate de Youth Cancer Europe. Este totuși un instantaneu realist al magnitudinii efortului de coordonare necesar atunci când luăm în considerare complexitatea asigurării unei îngrijiri adecvate unui singur pacient într-o singură țară, darămite sute, în zeci de clinici, în atâtea teritorii. Dacă simți că ne-ai putea ajuta eforturile, te rugăm să donezi aici www.youthcancereurope.org.

Mulțumiri speciale personalului local din Asociatia Little People Romania și Asociatia Medical International Rescue”, mai spun cei de la YCE.

Comentarii Facebook