Răzvan Cherecheș despre efectul OMICRON: „Transmiterea este prin aer și la această tulpină – continuăm cu măștile, ventilația…”


Specialistul în Sănătate Publică, Răzvan Cherecheș, a vorbit într-o postare de pe Facebook despre efectul tulpinii Omicron la nivel global.

Noua tulpină a virsului SARS-Cov-2, Omicron, tinde să devină majoritară în toată țara și există deja o transmisie comunitară, iar Clujul nu a reușit să scape de această tulpină. Reamintim că din cele 30 de cazuri de infectare cu Omicron, descoperite în ultimele zile la nivel național, opt au fost confirmate la Cluj.

Specialistul Răzvan Cherecheș a explicat într-o postare pe Facebook, că noua tulpină Omicron a apărut în Africa pentru că vaccinurile au fost monopolizate de către țările bogate. Rata de vaccinare pe continentul african este de aproximativ 7%

Chiar dacă pare că are simptome mai ușoare decât Delta, la rata aceasta de creștere nu va conta, și efectul asupra sistemului de sănătate ar putea fi devastator.

Distribuția vaccinurilor va trebui să fie una echitabilă la nivel global, dacă vrem să eliminăm riscurile de evadare imunologică!

De asemenea, Cherecheș a subliniat faptul că este extrem de important să nu renunţăm la masca de protecţie şi la distanţare.

Transmiterea este prin aer și la această tulpină – continuăm cu măștile, ventilația, distanțarea, testarea rapidă în masă”, a mai spus Cherecheș.

Comentarii Facebook