Rafila recomandă să amânăm vaccinarea cu a patra doză. Cum argumentează Ministrul Sănătății decizia, deși suntem în valul 6 COVID


Oficialii europeni recomandă populaţiei doza 4 de vaccin, însă ministrul Sănătăţii crede că ar fi mai bine să aşteptăm. România intră treptat în valul 6 al îmbolnăvirilor de COVID. Aproape 15.000 de cazuri noi au fost în ultima săptămână. 

Ministrul Sănătăţii spune că această doză a patra nu mai este eficientă în cazul actualei tulpini Delta. Prin urmare, acesta spune că este mai bine să aşteptăm până în toamna acestui an, atunci când se preconizează că o să fie aprobat un nou tip de vaccin, specific pentru această tulpină, scrie Observator.

Tot el a justificat această recomandare prin faptul că persoanele care ar face acum doza patru, n-ar mai fi eligibile să facă vaccinul specific imediat când apare. Recomandarea lui este însă ca românii care abia au început vaccinarea să facă totuşi dozele de rapel.  

Suntem deja în valul şase de covid, aproape 14.900 de cazuri noi de covid în ultima săptămână, în România, anunță ministrul Sănătății. Aproape 20% dintre acestea sunt reinfectări. În spitale sunt internate 1.410 persoane.

Comentarii Facebook