Cardiolog! Ce alimente să nu mănânci niciodată


Un cardiolog celebru din SUA a explicat ce alimente trebuie evitate, pentru o cât mai bună sănătate a inimii. 

Dr. Harmony Reynolds, cardiolog la NYU Langone, unul dintre cele mai importante centre medicale academice din SUA, a explicat că că cercetările din domeniul nutriției nu oferă de multe ori răspunsuri clare cu privire la modul în care alimentele pot influența sănătatea.

Avem nevoie de o cercetare mult mai amplă în acest domeniu. O mulțime de recomandări pe care le facem se bazează pe dovezi limitate și de aceea și pacienții au impresia că ne schimbăm părerile des”, a spus medicul pentru Insider.

Cardiologul a spus că evită margarina și uleiul vegetal, dar și uleiul de cocos, pentru că este compus din grăsimi saturate.

Untul poate fi o alternativă mai bună, cu condiția să fie consumat cu moderație, deși uleiul de măsline este cea mai sănătoasă alegere, arată studiile.

Medicul spune că nu mănâncă chipsuri din cartofi și nici nu are așa ceva în casă, ”pentru că este ușor să mănânci o pungă întreagă”.

Ea recomandă floricelele de porumb sau chiar legume proaspete, dacă ai poftă de o gustare crocantă.

Ciocolată trebuie consumată numai în cantități mici.

Produsele din carne procesată sunt legate de un risc mai mare de boli grave, cum ar fi cancerul și bolile de inimă, conform studiilor, iar Reynolds spune că se ferește de ele.

Medicul evită deserturile procesate, precum prăjiturile și gogoșile ambalate, pentru că sunt bogate în zahăr și grăsimi nesănătoase, care sunt legate de riscuri crescute de diabet și boli de inimă.

Gustările sănătoase sunt fructele, iaurtul, ciocolata neagră și nucile. Toate cu moderație.

Comentarii Facebook