Raed Arafat: Termoscanarea nu-ți ia datele sau CNP-ul de pe frunte


Supermarketurile sau firmelor cu peste 50 de angajați sunt obligate să ia temperatura clienților și a angajaților.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că cei care nu fac asta vor fi amendați și că nu sunt probleme cu legalitatea măsurii.

Termoscanarea e făcută de la distanță, nu-ți ia datele, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte, îți ia temperatura, nu-ți face absolut nimic. Dacă e la un nivel înalt temperatura, îți recomandă să mergi la medic. Nu văd nicio problemă de legalitate, este mai mult vorba despre protecția celor care sunt într-un spațiu. Și acum, când am venit aici, pompierul m-a oprit și mi-a luat temperatura și sunt convins că a luat temperatura și celorlalți. Nu este nimic rău în acest lucru”, a spus Raed Arafat.

Acesta a spus că toate persoanele care intră într-un supermarket trebuie să poarte mască, astfel fiind rezolvată și problema celor asimptomatici. 

Toate instituţiile statului sunt preocupate de acest lucru (să combată ideile false), la toate nivelurile. Toate serviciile noastre de comunicare, la nivelul IGSU, la nivelul DSU, la nivelul Grupului de Comunicare Strategică, încercăm să combatem, avem şi grupuri de voluntari care încearcă să combată ideile false care sunt răspândite, chiar extrem de agresiv, în reţelele de socializare. Pe lângă asta, vine, bineînţeles, partea de securitate cibernetică”, a mai adăugat Arafat.

Comentarii Facebook