Prof. Dr. Simona Rednic: Vaccinarea - cea mai mare reuşită medicală, salvează vieţi


Preşedintele Societăţii Române de Reumatologie, dr. Simona Rednic, susține că vaccinarea este cea mai mare reuşită medicală.

Vaccinarea - cea mai mare reuşită medicală, salvează vieţi. Vaccinarea a redus semnificativ povara bolilor infecţioase. Nevaccinându-te pui în pericol pe cei din jur. Este o problemă socială, de sănătate publică. Vaccinarea are beneficii sociale", a spus medicul, în cadrul unui eveniment organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

Aceasta crede că ar trebui să se vorbească mai mult despre eficacitatea vaccinurilor şi nu sunt promovate suficient.

Nu li se face publicitate suficientă (vaccinurilor - n.r.). S-a uitat ce înseamnă difteria, rujeola, poliomielita care aduceau mortalitate şi lăsau sechele. Azi, când vaccinul există, scepticismul creşte", a declarat Simona Rednic.

Vaccinarea are şi beneficii sociale. ”Pe lângă beneficiile medicale, vaccinarea are beneficii sociale - creşte speranţa de viaţă, permite călătorii în condiţii de siguranţă, asigură poziţia femeii în societate, promovează creşterea economică, întăreşte echitatea, promovează pacea. Femeile nu mai pierd copiii pe care îi nasc, aceștia sunt vaccinați, iar mamele se pot întoarce la muncă”, a mai punctat profesorul clujean.

Comentarii Facebook