Probleme după infectarea cu COVID-19 chiar și după un an de la infectare: Ceață pe creier și pierderi de memorie


Noi studii arată că pacienţii COVID-19 au probleme și după un de la infectare cu pierderi de memorie, arată o echipă de medici din New York.

Primele semne apar încă din prima perioadă de evoluție a bolii și sunt legate de cogniție. Oamenii uită, vorbesc foarte multe lucruri pe care nu le-ar vorbi de altfel. Apare, în general, la persoanele peste 60 de ani și ar trebui o colaborare între specialiștii noștri, între neurologi, psihiatrii, urgentiști și cei care tratează COVID-19.

Foarte evidente aceste tulburări care apar după COVID-19 sunt la persoanele care au trecut prin boală și care revin în urgență pentru anumite patologii care pot fi legate de evoluția bolii. Studiile există, nu sunt suficient de justificate pentru a lua niște măsuri concrete, dar putem lua în considerare această evoluție.

Probabil, una dintre cauze este acea izolare care, chiar și în spital, o are pacientul și în care socializarea lui, comunicarea lui este foarte redusă. Poate psihologii ar trebui să se ocupe de acești pacienți.

(...) Această tulburare apare și la tineri, dar este mult mai puțin frecventă decât la persoanele de peste 60 de ani. Da, este cazul de vitamine, este cazul de trofice cerebrale și de un suport psihologic serios”, a declarat la Antena 3 Emil Bunda, directorul medical al Spitalului Județean Reșița. 

Comentarii Facebook