Duminica 10 Decembrie

Persoanele cu tulburări din spectrul autist vor beneficia de terapie decontată de CNAS, începând cu 1 octombrie


Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Andrei Baciu a anunțat că de la 1 octombrie, copiii și adulții cu autism vor beneficia de terapie decontată.

,,Copiii și adulții diagnosticați cu tulburări din spectrul autist vor putea beneficia, de la 1 octombrie, de servicii de psihoterapie și/sau consiliere psihologică clinică și/sau consiliere/intervenţie de psihopedagogie specială-logopedie, respectiv intervenții psihologice validate științific în tulburări din spectru autist, inclusiv elaborarea unui plan de intervenție personalizat pentru fiecare bolnav” , a anunțat Andrei Baciu, într-o postare de pagina sa. 

Potrivit președintelui CNAS acest program ar putea ajuta peste 16.000 de persoane cu tulburări din spectrul autist. Mai mult acesta a fost dezvoltat și în colaborare asociațiile de pacienți și organizațiile neguvernamentale. 

,,Am spus că prioritar la CNAS va fi să construim un sistem eficient, centrat pe nevoile reale ale asiguratului. Asta facem. Aprecierile mele se îndreaptă către toți cei care au depus eforturi pentru ca viața pacienților diagnosticați cu tulburări din spectrul autist să fie mai bună. E un pas important în construcția unui sistem de sănătate modern, în România! 

Conform actului normativ, de subprogram se estimează că ar putea beneficia circa 13.471 copii și 2.660 adulți diagnosticați de medicul psihiatru/psihiatru pediatru cu tulburări din spectrul autist” a adăugat Andrei Baciu. 

Comentarii Facebook