Patru români cu Covid, transferați în Italia, sunt tratați în regiunile Lazio și Piemont


Serviciul Național de Protecție Civilă din Italia a anunțat marți că cei patru pacienți trimiși din România, în cadrul ajutorului european în criza sanitară provocată de Covid în țara noastră, au ajuns în peninsulă și au fost transportați la Roma, unde urmează să fie tratați.

În ultimele luni, un nou și dur val Covid lovește Europa de Est și în special România, iar răspunsul țării noastre, la solicitarea autorităților române, va face posibilă diminuarea presiunii asupra spitalelor. În lupta împotriva Covid, și noi ne-am confruntat cu luni grele și am primit foarte multe ajutoare din străinătate, astăzi ne revine nouă rândul să ajutăm și să confirmăm importanța principiului solidarității la baza Mecanismului european de protecție civilă”, a spus șeful Departamentului Protecției Civile, Fabrizio Curcio.

Serviciul Italian de Protecție Civilă, prin CROSS și în acord cu Ministerul Sănătății, participă la răspunsul european, primind patru pacienți care au nevoie de terapie intensivă. Doi vor fi asistați de serviciul de sănătate al regiunii Piemont și doi de cel al regiunii Lazio.


Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook