Patru persoane și-au pierdut viața din cauza gripei, într-o săptămână. Clujul, în topul județelor cu cele mai multe cazuri de îmbolnăviri


În săptămâna 19 - 25 februarie, în România s-au înregistrat 2.781 de cazuri de gripă clinică. Numărul cazurilor este în scădere, comparativ 4.436 înregistrate în săptămâna precedentă.

Cazurile de gripă clinică au fost raportate la nivelul întregii ţări, cele mai multe fiind în municipiul Bucureşti, 464 de cazuri.

Județul Cluj se află pe locul doi din România la numărul de îmbolnăvi, fiind înregistrate 261 de cazuri. Numeroase cazuri de gripă au fost înregistrate și în Braşov (214), Prahova (185) şi Iaşi (163), transmite Institutului Naţional de Sănătăte Publică (INSP).

Potrivit sursei citate, gripa a cazuzat, în această perioadă, patru decese. 

În plus, s-au înregistrat 28 de cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI) și 125 de cazuri de gripă confirmată de laborator (7 cu virus gripal AH1, 8 cu virus gripal AH3, 97 cu virus A nesubtipat şi 13 cu virus B).

Dacă vorbim despre numărul total al cazurilor de infecții respiratorii, care cuprind gripă clinică, IACRS şi pneumonii, totalul ajunge la 95.217 cazuri în săptămâna menționată, arată datele Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP. 

Comentarii Facebook