Până la finalul lui 2021, oamenii s-ar putea trata cu un medicament Pfizer, de acasă, de la primele simptome de COVID-19


Albert Bourla, CEO-ul companiei Pfizer, a declarat că medicamentul oral experimental pentru tratarea COVID încă de la primul semn de boală ar putea fi disponibil până la sfârșitul anului.

Medicament Pfizer, administrat oral, pentru tratarea COVID-19

Este vorba despre un studiu clinic, început în luna martie, pentru testarea unei noi terapii pentru boala cauzată de SARS-CoV-2. Medicamentul funcționează prin inhibarea unei enzime de care virusul are nevoie pentru a se replica în celulele umane.

Pilula „minune” face parte din același tip de inhibitori utilizați pentru tratarea altor agenți patogeni virali precum HIV și hepatita C.

Dacă studiile clinice merg bine și Food and Drug Administration îl aprobă, medicamentul ar putea fi distribuit în SUA până la sfârșitul anului, a declarat Bourla pentru CNBC.

Medicamentul ar putea împiedica evoluția bolii

Experții în sănătate spun că medicamentul, administrat pe cale orală, ar putea aduce schimbări majore, în condițiile în care persoanele nou infectate cu virusul îl pot folosit în afara spitalelor. Cercetătorii speră că medicamentul va împiedica evoluția bolii și va preveni internarea în spital.

Totodată, compania, care a dezvoltat primul vaccin autorizat COVID-19 din SUA împreună cu producătorul german BioNTech, testează serul la copiii cu vârstă cuprinsă între 6 luni și 11 ani. Vaccinarea copiilor este crucială pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus, spun oficialii din sănătate publică și experții în boli infecțioase.

La începutul acestei luni, compania a cerut la FDA să îți extindă autorizația de vaccinare la adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani după ce s-a constatat că dozele sunt 100% eficiente, într-un studiu.

Bourla a declarat marți la CNBC că este „foarte optimist” că FDA va aproba utilizarea vaccinului pentru adolescenți.


Comentarii Facebook